Cum sa va certati in fata copiilor?

Casatoria este grea. Este grea pentru ca trebuie sa lucram la ea, sa depunem eforturi ca sa mearga si viata este imprevizibila. Indiferent cat de multe planuri si pregatiri faci, viata si casatoria iti pot pune obstacole neasteptate in fata. Cand sunt si copii, casatoria poate fi simtita de parca te afli intr-un vacuum, in care stresul zilnic si sarcina de crestere a copiilor pun un enorm stres financiar si emotional asupra unui cuplu. Expertii ne avertizeaza ca certurile in fata copiilor ii pot afecta enorm pe acestia. Dar cum ar fi sa gasiti un mod sanatos de a va certa in fata copiilor, care face opusul: pregateste copiii sa se descurce in cadrul unor conflicte serioase.

Dupa mai multi ani de casatorie sunt unii care ajung intr-un punct in care daca nu isi schimba modul de a se certa risca sa ajunga la divort. Iar daca sunt si copii la mijloc trebuie neaparat sa aduca cateva reguli in lupta, ca sa poata comunica, chiar daca este neplacut.

Nu tipati, barbatii mai ales. Pentru ca nimeni nu isi doreste ca fiul sau sa considera ca este in regula sa tipe la o femeie, iar fetita sa fie convinsa ca este normal ca un barbat sa tipe la ea.
Suntem adulti, injuram de multe ori. Dar nu ar trebui sa facem acest lucru in fata copiilor, ca parinti trebuie sa scoatem in evidenta ca limbajul conteaza, mai ales daca suntem nervosi. Respiram adanc si incercam sa ne exprimam intr-un limbaj corect.

Cel mai mare scop in viata de parinte, este cresterea unor copii respectuosi si responsabili. Asta inseamna ca nu conteaza cat de grea este situatia in relatie, trebuie sa tinem minte acest scop si sa tinem cont de el.
Aveti unde locui? Aveti ce manca? Sunteti sanatosi? Copiii sunt sanatosi? Bine. Atunci chiar este important sa va certati pe lucruri marunte, de exemplu de ce doarme sotul vostru o ora dupa masa? Mai bine nu va stresati pentru lucruri care nu sunt de fapt importante. Daca aveti copii comportati-va asa cum doriti ca ei sa devina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.