Cum cultivam plante aromatice pe un balcon?

Lanseaza-te si tu in cultivarea plantelor aromatice pentru a-ti infrumuseta balconul si profita de savorile variate si delicioase de-a lungul intregului an.

Nimic nu poate fi mai placut decat sa ai posibilitatea sa poti profita zi de zi de beneficiile plantelor aromatice. Si terasele si gradinile nu sunt singurele care pot profita de beneficiile acestora. Ideale in ghiveci, plantele aromatice se invita pe balconul tau si vin cu o nota estetica intr-un univers vegetal de dimensiuni mici. Si trebuie sa recunosti faptul ca este deosebit de practic sa cultivi tu insuti condimente si plante aromatice pentru a da gust preparatelor.

Ce plante aromatice putem cultiva pe balcon?

Alegerea plantelor aromatice pentru balcon este vasta. Cimbrul este cea mai populara planta aromatica pentru prepararea unui numar mare de sosuri si va prospera fara nicio dificultate pe balcon. Aceasta planta este rezistenta si poate fi cultivata in ghiveci la fel ca tarhonul. Pentru a conferi gust salatelor menta sau patrunjelul sunt plantele ideale. Sa nu uitam de busuioc care este ideal pentru un numar mare de preparate.

Poti planta aceste plante aromatice in ghivece separate pentru un plus de simplitate. Insa, pentru un plus de fantezie pentru balconul tau, poti pune mai multe plante aromatice in jardiniere. Astfel, rozmarinul se poate asocia cu cimbrul sau cu lavanda. Sunt niste plante aromatice care au nevoie de un pamant arid.

Busuoicul si patrunjelul au nevoie de un pamant mai bogat. Si atentie la menta care adora sa ocupe tot spatiul pe care i-l lasi. Plantele care adora ariditatea nu necesita curatare. Fii atent sa observi cand pamantul duce lipsa de umiditate. Uda-le care putin zilnic fara sa exagerezi. Ideal este sa optezei pentru jardiniere sau ghivece dotate cu rezervor de apa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.