Cum alegem aparatele fitness potrivite

Aparatele fitness pot fi alese in functie de scop. In cazul in care dorim spre exemplu sa utilizam aceste aparate in scop propriu atunci cel mai probabil aparatele fitness nu vor fi identice celor utilizate in cluburile fitness. Ele pot fi diferite in primul rand din punct de vedere al volumului. Intotdeauna aparatele fitness pentru acasa tind sa fie mai mici pentru a se putea adapta spatiilor mai restranse din locuinte. Totodata aparatele fitness pentru acasa pot dispune si de proprietati in plus fata de aparatele pentru salile de fitness. Una dintre aceste caracteristici poate fi posibilitatea plierii pentru a ocupa spatii reduse in timpul depozitarii.

Aproape intotdeauna aparatele fitness pentru salile sau cluburile fitness se vor deosebi in primul rand de cele destinate uzului domestic prin rezistenta mai mare la uzura. Datorita conditiilor de exploatare specifice salilor publice de fitness aceste aparate sunt supuse unui ritm alert. Utilizarea lor de diferite persoane si pe o durata mult mai mare de timp impune alegerea acestora in conformitate. De asemenea pentru a satisface clientul unui club de fitness este nevoie sa luam in seama si varietatea exercitiilor propuse de aparatele de fitness. Altfel spus sala de fitness trebuie sa ofere posibilitatea clientilor de a lucra in timpul unei sedinte diferite grupe de muschi ceea ce impune dotarea cu o gama variata de aparate fitness.

In general un minim de aparate fitness necesare pentru dotarea unei sali consta in  1-3 benzi de alergare alaturi de 3-4 bicicletele eliptice si stationare , un aparat de abdomene, cateva banci , corzi de sarit, o presa pentru picioare, un aparat de spate, bicepsi si umeri si nu in ultimul rand cateva seturi de gantere. Este bine ca inainte de achizitionarea echipamentelor fitness sa avem clar in minte cui ne vom adresa. Asta deoarece aparatele fitness pentru barbati pot fi destul de diferite fata de cele pentru femei. Nu intotdeauna aparatele pentru spate sau bicepsi se vor potrivi intr-o sala fitness ce vizeaza mamicile. Atunci cand vizam femeile bicicletele si benzile de alergat, steperele sau corzile vor fi mult mai potrivite.

Vezi si:  In ciuda disparitiei Bet365, piata online de pariuri pare sa reziste destul de bine si chiar vine cu oferte noi

In cazul locuintelor spatiile ce pot gazdui aparate fitness pot varia ca dimensiuni, insa cele mai multe dintre ele sunt destul de restranse. Spre deosebire de apartamente, casele dispun de spatii ceva mai generoase unde se pot pastra aparatele fitness. In general aparatele de fitness pentru acasa pot fi diferite de cele utilizate in salile fitness. De regula o bicicleta sau un steper, un aparat pentru pentru abdomen, o bancuta de forta sau ceva gantere pot fi aparatele fitness preferate de multi dintre noi. In cazul in care dispunem de spatii mai mari mai putem adauga pe langa cele enumerate aparatele multifunctionale, aparatul pentru tricepsi sau umeri sau chiar o presa pentru picioare. Astfel ne vom putea bucura de o sedinta de fitness completa fara insa a renunta la confortul locuintei.

http://www.2u2me.ro/99-articole-fitness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.