Turisti accidentati pe partiile din statiunea Busteni!

Cum vremea rece se mentine foarte bine la noi in tara, statiunile de pe Valea Prahovei  sunt aproape plina inca, pe parcursul weekendurilor in special. In statiunea Busteni mii de turisti vin in fiecare weekend pentru a se bucura de aerul curat de munte, de peisajele frumoase si nu in ultimul rand pentru a practica sporturile de iarna preferate pe partiile bine intretinute din statiune. Din pacate spatamana trecuta s-au inregistrat peste 5 accidente pe partiile de schi din Busteni, turistii suferind numeroase traumatisme atat la nivelul membrelor superioare cat si la cele inferioare cauzate de caderi pe partie. Acestia au primit primul ajutor de la salvamontistii care sunt la dispozitia turistilor la orice ora din zi sau noapte. Autoritatile recomanda celor care practica sporturi de iarna sa nu se mai aventureze pe partiile cu grad de dificultate dificil daca nu stapanesc foarte bine sporturile pe care doresc sa le desfasoare, astfle evitand accidentele de genul celor mai sus mentionate.

Statiunea Busteni este foarte placuta de catre turistii romani, care nu rateaza nici un sezon rece in localitate. Aceasta dispune de foarte multe unitati de cazare , de la cele mai modeste (de doua margarete) pana la locatii de lux( de cinci stele ). Tarifele de cazare Busteni pot incepe in aceasta perioada si de la 80 lei/noapte si pot ajunge pana la 300 lei/noapte/camera , acestea variind in functie de facilitatile incluse oferite si de clasificarea unitatii de cazare respective.

Daca si voi aveti de gand sa plecati weekendul acesta spre munte pentru a practica sporturile de iarna preferate, aveti grija ce partie alegeti si nu va aventurati pe cele cu grad de dificultate ridicat daca nu sunteti experti. Exista si partii cu grad de dificultate mediu sau mic, fiecare adresandu-se turistilor incepatori sau experti( in functie de pregatirea pe care acestia o au privind practicarea sporturilor pe partie).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.