Sfaturi pentru o a doua casatorie fericita

Majoritatea psihologilor sunt de acord ca a doua casatorie este intotdeauna mai buna decat prima. Ars o data, vei fi mai precaut atunci cand alegi un nou partener de viata. Insa, a doua casatorie poate avea succes numai in anumite conditii.

Uita de egoism

Daca motivul pentru divort a fost tradarea masculina sau narcisismul, femeia de multe ori este egoista in relatie. Pe parcursul crearii unei noi familii, ea lucreaza cu jumatate de inima, fara sa vrea sa faca dublul pas pe aceeasi cale. 

Datorita faptului ca prima casatorie incalca interesele ei, ea considera ca protectia este o prioritate, percepandu-si partenerul nu numai ca pe un amant, ci si ca pe un agresor. Un astfel de model de comportament nu va duce la nimic, in afara de distrugerea unei a doua casnicii. Pentru propria ta fericire, trebuie sa renunti la aceasta stare. Nimeni nu va sta mult timp cu “regina ghetii”. 

Fiecare relatie este individuala si depinde numai de parteneri

Problemele pe care le-ai avut cu fostul tau sot, nu merg neaparat „prin mostenire” in cea de-a doua casatorie. Daca primul sot nu a respectat asteptarile tale, nu inseamna ca, celui de-al doilea sot, nu trebuie sa ii acorzi incredere. 

Tanara familie este un tandem de doua persoane, care lucreaza pe baza sprijinului reciproc si a coordonarii actiunilor. Nu privi inapoi, aducand trecutul in prezent. Mai degraba, gandeste ca langa tine este un om complet diferit, cu obiceiuri si trasaturi unice de caracter. 

Cu timpul, noua familie va avea propriile traditii, vise si planuri. Este mai bine sa astepti, decat sa incerci sa umpli golul temporar cu amintiri negative.

Vezi si:  Cum se stabileste pensia de intretinere?

Sunteti un cuplu? Lasa-ti prietenii sa stie despre asta!

Bineinteles, actualul tau sot isi amintete bine toti fostii tai iubiti si sot. Cu toate acestea, nu inseamna ca trebuie sa-l reamintesti in mod regulat pe X sau pe Y, in prezenta actualului sot. Este putin probabil ca el sa poata indura povesti lungi despre ce fel de cadouri ai primit si la ce restaurante ai fost condusa de admiratori. 

In comunicarea cu prietenii de familie, accentueaza intotdeauna cat de mult va iubiti unul pe celalalt si cat de fericiti sunteti impreuna. Aratati-va liber sentimentele in public, sarutandu-va si tinandu-va de mana.

Si sotul tau are dreptul la trecut

Instinctele proprii sunt mult mai dezvoltate la femei decat la barbati . Nu fi geloasa pe fosta sotie a sotului tau, chiar daca aceasta incearca sa-si manipuleze sotul cu ajutorul copilului pe care il au impreuna. Fii mai inteleapta si nu face scandaluri. Nu-i oferi fostei sotii, placerea de a te vedea intr-o lumina nefavorabila.

In revista pentru toata familia iti oferim articole utile despre stil de viata si relatii pentru ca tu sa poti face alegeri mai usoare si cat mai potrivite pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.