Cum sa monitorizezi si sa imbunatatesti performanta vitezei paginii

Pentru orice aplicatie orientata catre consumatori, viteza paginii este un element important in experienta per totala a utilizatorilor, care se extinde pe orice platforma in care aplicatia ta este valabila, inclusiv web, iOS sau Android. Studiile au aratat ca viteza paginii influenteaza implicarea utilizatorilor, veniturile si alte valori importante de afacere. Ce pasi poti urma ca sa te asiguri ca timpul de incarcare a pagini (PLT) ramane la limita ideala?

Este important sa notezi ca performanta are o tendinta de degradare cu timpul. Aceste degradari de obicei nu sunt dramatice, nu apar des. Dupa toti pasii si testul A/B sau analiza canalului sunt create ca sa observe aceste tipuri de defecte inainte de noutatile in productie. Mai degraba, incetinirea paginii poate aparea dupa o perioada de timp. Construirea monitorizarii back-end ar trebui sa fie prima linie de aparare inpotriva degradarii de performanta si probabil cel mai comun implementat. Cand dezvoltatorii scriu un cod, ar trebui sa construiasca o monitorizare back-end pentru a monitoriza performanta codului in productia mediului inconjurator.

In timp ce acest pas este important ca o linie de baza, nu este suficient ca sa prinda toate degradarile de performanta, pentru ca nu masoara activitatile de pe partea clientilor ca si interpretarea pagini. Pentru a intelege in totalitate experienta utilizatorilor, trebuie sa mergi in afara peretilor din centrul de date.

Monitorizarea sintetica de catre client este un serviciu care testeaza aplicatiile peste o varietate de dispozitive controlate, in diferite configuratii, sa ne ajute sa prindem problemele de pe partea clientilor. Poate fi folositor drept un indicator in problemele de viteza pe pagina, de pe partea clientului, pentru ca iti va oferi o idee cu privire la performanta codului pe dispozitive reale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.