Cadrele de dezvoltare web sunt de mare utilitate pentru dezvoltatori, deoarece automatizeaza activitatile generale asociate cu activitati comune desfasurate in dezvoltarea web. Cele mai multe dintre ele ofera biblioteci pentru acces la baze de date, cadre de sabloane si gestionarea sesiunilor. De asemenea, promoveaza deseori reutilizarea codului.
Potrivit unui blog, Django, Pyramid si Web2Py sunt printre primele 3 cadre de dezvoltare web Python pentru 2020.
Django este un cadru web extrem de popular si complet dotat cu serverul, scris in Python.
Cu alte cuvinte, este un cadru de dezvoltare web web Python full-stack si un open-source. Django vine in principal echipat cu biblioteci gata de utilizare. Unele dintre caracteristicile sale exceptionale sunt directionarea adreselor URL, motorul sabloanelor, autentificarea, migratiile schemelor bazei de date si un mapator relational obiect (ORM). In total, acestea fac ca acest cadru sa fie extrem de rapid, scalabil si versatil. Mai mult, Django este destul de compatibil cu o serie de baze de date, inclusiv MySQL, SQLite, PostgreSQL si Oracle.
Piramida este un alt cadru open-source. Acest cadru de dezvoltare web Python functioneaza pe Python 3 si se straduieste sa obtina cat mai mult posibil cu o complexitate minima. Partea cea mai buna despre acest cadru este ca poate functiona atat pe aplicatii mici cat si mari. Unele dintre punctele culminante ale cadrului Pyramid includ validarea si aprobarea adaptabile, modelarea si detaliile resurselor si aplicatia cu un singur document. Cadrul Pyramid ofera eforturi de siguranta cu adevarat de incredere si ecran in toate registrele de control.
Web2Py este un cadru de dezvoltare full-stack complet, care permite clientului sa proiecteze lucrurile destul de usor si rapid. De asemenea, ajuta la sustinerea tuturor cadrelor de lucru bine cunoscute. Web2Py ajuta practic la rearanjarea procesului de dezvoltare a aplicatiilor web cu ajutorul bazei de date SQL, a serverului web si a unei interfete online. Totusi, acest cadru permite utilizatorilor sa modifice, sa construiasca si sa supravegheze aplicatii web cu ajutorul browserelor de internet.