Camere de supraveghere pentru locuinte in cartiere noi

5 Pasi pentru alegerea unui sistem de supraveghere adecvat

camere de supraveghere locuinta
Camere de supraveghere pentru exterior

Te-ai mutat la casa intr-un cartier nou si nu stii exact in ce ar trebui sa investesti, pentru a fi in siguranta, atat tu cat si familia ta? Acest articol ti se adreseaza – in situatia in care ai achizitionat o locuinta recent construita (sau ai ridicat tu o astfel de casa), in zona rurala; intr-o zona izolata ori intr-un cartier nou. In astfel de locuri, s-ar putea ca respectivele conditii de iluminare sa fie foarte slabe (ori chiar inexistente). Uneori acest lucru se datoreaza extinderii zonelor urbane, ce trebuie sa astepte dupa racordarea la iluminatul stradal autorizat. Alteori, acest aspect e doar partial realizat, doar intr-o parte a casei. Asadar, cum trebuie sa investim in mod corect in paza si protejarea locuintei noastre, a bunurilor depozitate acolo, a familiilor noastre? Specialistii recomanda supravegherea  intregii suprafete, dar in special a intrarilor – aceste spatii de acces necesita un mai mare nivel de interes, dupa cum vom vedea in randurile urmatoare ale acestui material. Vezi aici camere de supraveghere ce sa iti asigure maximul de siguranta, indiferent de conditiile de iluminare sau de suprafata casei detinute. Sa aruncam o privire asupra acestor pasi:

1. Stabileste exact cate astfel de camere de supraveghere vei folosi

In acest mod vei stii ce tip de dvr (digital video recorder) sa achizitionezi (in functie de numarul de canale). Trebuie sa iei in considerare in special intrarile in locuinta –  usa de garaj, ferestrele de la parter, usa din fata, cea din spate. Fiecare unghi trebuie sa fie acoperit – in special acele zone care nu pica sub incidenta luminii stalpilor de iluminat.

2. Cauta camerele care sa aiba disponibila functia de infrarosu

IR – cum mai este denumita, asigura inregistrarea in conditii de intuneric complet; fii atent insa si la numarul de leduri, tipul acestora, distanta la care opereaza respectiva iluminare. Alege intotdeauna sa te indrepti catre ceva mai bun decat crezi tu ca ar fi strict necesar, in ceea ce priveste numarul de metri vizibili (modelele de azi ofera distante de iluminare ce variaza de la 20 la 100 de metri)

3. Daca beneficiezi de o iluminare foarte slaba pe timpul noptii, ia in considerare si iluminarea minima, specificata in detaliile tehnice ale acestor camere de supraveghere – ea poate sa ajunga la valori chiar de 0.001 Lux.

4. Rezolutia este un alt factor de care trebuie sa tinem cont (exprimata in tvl – TV lines). Alte puncte importante in configurarea unui astfel de sistem de securitate sunt:

– temperatura de operare (rezistenta la inghet, temperaturi foarte ridicate)

– rezistenta la apa

– greutatea fiecarei camere

– ajustarea luminozitatii/ a claritatii

– wyde dynamic range

– dimensiuni si design

– detectarea miscarii

– rotirea imaginii – pe orizontala, in oglinda, pe verticala

– adaugarea de text (cu numar variat de caractere)

– posibilitatea urmaririi transmisiei de pe telefonul mobil/tableta pc

– zoom-ul (optic si digital al camerei)

– posibilitatea rotirii (verticala sau orizontala, miscare continua)

5. Instalarea va fi facilitata de alegerea unor solutii  wireless. Aceste camere de supraveghere se pot monta fara utilizarea cablurilor, ajutand foarte mult spatiilor mari.

Suplimentar, alege instalarea unor senzori de lumina, pentru un plus de siguranta, in special in zonele care sunt aproape de strada. Pentru mai multe informatii sau comenzi, acceseaza aici oferta Ordis pentru sisteme de securitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.