Cum poti construi casa viselor tale in cateva etape?

Foarte multa lume viseaza la casa visurilor, o casa construita in functie de gusturi si de nevoi, dar si adaptata bugetului si familiei. Un bun pe care copiii sa il mosteneasca mai tarziu. Dar, pentru a ajunge la asta trebuie sa tii cont de cateva lucruri.

Etapa numarul 1- bugetul. Cere devizele de la mai multi constructori pentru a-ti face o idee cu privire la cat va trebui sa platesti pentru constructie. Adauga la asta pretul terenului – 25- 50% din pretul total, cheltuielile suplimentare si intereseaza-te foarte bine si cu privire sistemul de incalzire pe care il doresti.

Etapa numarul 2- prospectarea terenului. Inainte de a cumpara un teren sunt anumite critetii de care va trebui sa tii cont- apropierea de o scoala sau de un aeroport sau care sunt regiunile sau cartierele in care ti-ai dori sa locuiesti.

Va trebui sa stabilesti cu precizie care este suprafata terenului pe care vrei sa o achizitionezi. Terenul nu ar trebui sa fie mai mult de 50% din pretul total al proiectului.

Etapa numarul 3- verifica obligatiile legale atunci cand vrei sa achizitionezi un teren. Nu ar trebui sa cumperi un teren, decat daca acesta este construibil. Ai nevoie deci de la primarie de un certificat de urbanism si mai apoi de o autorizatie de constructie.

 

Etapa numarul 4 – stabileste planul casei. In acest caz, ai nevoie de competentele unui arhitect. Cu ajutorul lui, nu vei neglija niciun detaliu si vei imagina o casa care sa corespunda de minune stilului tau de viata si nevoilor tale.

Etapa numarul 5 – materialele. Va trebui sa stai sa studiezi capacitatile si performantele diferitelor materiale prezente pe piata, costurile, facilitatea in intretinere, dar si daca te incadrezi in buget.

Etapa numarul 5- alege profesionisti pentru constructia casei.

Ai nevoie de un constructor care sa iti inspire incredere sau cel mai bine ar fi sa mergi pe recomandari.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.