Tendinte in arhitectura pentru 2021

In ziua de azi, deoarece armonia din interior si exterior este deosebit de importanta peste tot, este imperativ sa gasim o solutie pentru exterior si pentru arhitectura casei care sa corespunda pe deplin gusturilor si exigentelor tale si, cel mai important, tendintelor actuale.

La fel ca si in 2020, anul 2021 se concentreaza asupra noilor tehnologii, asupra elementelor arhitecturale durabile si consumul constient. De notat ese si faptul ca arhitectura este in ziua de azi un fel de reflexive a tendintelor sociale. In cele ce urmaza va vom prezenta tenintele arhitecturale care vor domina anul 2021.

Magia stilului industrial

Stilul industrial a luat nastere in anii ’40 in metropolele americane, cladirile industriale abandonate fiind cedate cladirilor de locuit. La inceput, locuitul in astfel de imobile era considerat un lucru extravagant. In ziua de azi insa, stilul industrial este mai flexibil si mai intim si mai usor adaptabil caselor private de orice marime. Caracteristicile sale sunt usor de recunoscut:

– Linii precise si clare, forme angulare, simetrie perfecta si acoperis plat;
– Ferestre mari, panoramice;
– Elemente arhitecturale exterioare: balcoane, terase, garaje:

Stil eco si solutii verzi

In ultimii ani, arhitectii au lucrat activ pentru a scoate in evidenta ideea de a fi mai aproape de natura. Astfel, in 2020-2021, o veritabila simbioza intre utilizarea activa si solutiile naturale si o atitudine constiincioasa fata de mediul inconjurator s-a format. In arhitectura noilor cladiri stilul eco si solutiile verzi se prezinta in felul urmator:

– Dezvoltarea activa a tehnologiilor de inverzire a fatadelor folosind instalatii rezidentiale pe planuri orizontale si verticale;
– Utilizarea de materiale reciclate si naturale in decoratiune si constructie;
– Transferul productiei spre tehnologii, materii prime si echipamente mai respectuoase cu mediul inconjurator:

O alta tendinta a anului 2021 este oferita de restaurarea caselor vechi, vechi de cateva secole chiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.