![case de lemn - case-calduroase.ro](http://www.activinfo.ro/wp-content/uploads/2014/01/case-de-lemn-case-calduroase.ro_.png)
Ai avut o multime de optiuni din care sa poti alege, te-ai documentat vreme de cateva zile ori poate chiar saptamani si acum te-ai decis. Vrei sa iti ridici o casa pe structura de lemn – te intrebi insa care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi si mai ales cu ce constructor sa lucrezi. Dincolo de a face o simpla recomandare in directie unei firme sau a alteia, articolul de azi iti va prezenta cateva puncte majore ce trebuie luate in calcul atunci cand te pregatesti pentru o astfel de locuinta. Vezi aici oferta de case pe structura de lemn, pentru a fii sigur ca alegi respectand toate punctele de mai jos. Haideti sa le trecem in revista:
1. Ia in considerare pretul, insa fii atent la lucrurile corelate cu acesta
Pe numeroase site-uri de prezentare ale companiilor ce asigura constructia unor case de lemn, cat si in pliante, cataloage sau brosuri, anunturi ori chiar reclame, pot fi afisate preturi fara TVA. Cu adevarat, acestea vor fi mai scazute, insa afisarea in acest mod este nejustificata sau chiar incorecta. Exista mai multe motive, unul dintre ele fiind faptul ca ofertele nu se adreseaza firmelor si persoanelor fizice – pana la urma sunt case de locuit, pentru familii. Daca ti se promite un pret la negru, fara TVA, ori daca ulterior ti se precizeaza acest lucru, spune NU! Alege contractele legale – altfel s-ar putea sa cazi prada inselatoriei atat de multor constructori ce nu mai garanteaza sub nicio masura calitatea lucrarilor odata efectuate.
2. Sunt incluse costurile de deplasare, transport si cazare?
O echipa ce lucreaza pentru ridicarea unei case de lemn are nevoie nu doar de timp, ci si de cazare si masa. Mai mult de atat, transportul pana in respectiva locatie, a acestora, cat si materialelor folosite, poate sa urce pretul lucrarii, la final. Sa nu uitam apoi cazarea si masa muncitorilor. Fii sigur ca stabilesti aceste puncte inca de la inceput.
3. Ce materiale de constructie si de finisaj sunt utilizate?
Este recomandat sa stii acest lucru inainte de inceperea proiectului. Fii sigur ca in contract sunt stabilite aceste detalii, in toate subpunctele. Nu toate casele pe structura de lemn sunt la fel! Structura casei e cea care trebuie sa reziste decenii intregi, mai mult decat o viata de lemn. De aceea, lemnul ales trebuie sa fie tratat corect, pregatit si finisat la milimetru. Proiectul de executie realizat de un inginer de structuri, specializat pe lemn, este un aspect absolut obligatoriu.
4. Foloseste un planificator de buget
Astfel, ceea ce stabilesti si primesti. Mai mult decat atat, pretul nu va varia, intre momentul deciziei si cel final, al predarii cheii. Ca si client, ai dreptul la mai multe modalitati de a configura casa dorita, eliminand costuri suplimentare. De asemenea, trebuie sa poti alege ca unele lucrari sa le realizezi in regie proprie (finisaje, instalatii etc). O impartire preliminara poate sa cuprinda urmatoarele puncte, ce la randul lor sa aiba specificate si alte subramuri: terenul si costurile anexe, casa, proiectul DTAC, proiectul DTDE, avize si autoritati, racordarea la utilitati, fundatie.
5. Studiaza cu atentie portofoliile sau galeriile foo ce cuprind lucrari gata realizate, cat si modelele sau sugestiile constructorilor. S-ar putea ca mai mult decat sigur sa gasesti design-ul, forma si casa potrivita, in doar cateva minute; adaptandu-le nevoilor si bugetului tau, vei gasi cu usurinta solutiile corecte.
Pentru mai multe informatii, precum si pentru comenzi directe ori consultanta, apeleaza chiar acum la serviciile site-ului de constructii case de lemn – www.casecalduroase.ro.