Cele mai populare tipuri de tavan

Asezat in partea cea mai inalta a camerei, tavanul nu este doar un element important in structura casei ci, in acelasi timp alegerea tavanului va sustine designul camerei. De aceea este important sa alegem cel mai potrivit tip de tavan pentru a completa designul camerei. Aici poti afla mai multe despre tipurile populare de tavan si caracteristicile lor care iti poate usura alegerea tavanului ideal.
Tavan cu bolta si grinzi
Acest tip de tavan acopera suprafata inalta a camerei, cu o structura care arata ca un butoi taiat in doua. Tavanul cu bolta de acest tip a fost inventat in perioada Romana. Cele mai ideale locatii pentru instalarea unei tavan cu bolta sunt holurile lungi sau camerele principale ale casei. Putem construi tavanul din caramida sau pietre, pentru un stil traditional, sau in case moderne putem folosi vopsele de culori deschise.
Tavan brazdat de grinzi
De decenii, tavanul cu grinzi este o alegere populara in case cu design rustic. Este mai bine sa il instalam in camere cu tavan inalt, pentru ca altfel poate face camera sa para si mai mica. Tavanurile inalte cu grinzi pot fi in diferite stiluri si materiale.
Tavan casetat
Tavanul casetat are origine Italiana. De-a lungul secolelor acest tip de tavan este folosit ca un element important in diferite culturi, inclusiv in ahitectura Islamica si Chineza. In ziua de azi tavanul casetat este folosit in casele traditionale.
Tavan cu cupole
Tavanul cu cupola ridica structura tavanului pe punctul principal al camerei. Tavanul inaltat extinde spatiul si ii da zonei o impresie spectaculoasa. Pentru a face ca tavanul cu cupola sa fie mai atractiv si mai dramatic, structura de multe ori este impodobita cu caramizi, mozaicuri si alte elemente decorative. Acest stil de tavan este o alegere perfecta pentru dormitor si camera de zi.
Acum ca stii cateva tipuri populare de tavan, poti alege cel mai potrivit stil pentru casa ta. Dar nu uita sa iei in considerare si bugetul de renovare, pe langa designul principal al casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.