Monitor Asus ROG Strix XG32V

In cadrul unui eveniment organizat la inceputul anului Asus a prezentat o noua serie de monitoare. Unul din aceste monitoare este cel caruia i-am facut un review in randurile de mai jos, XG32V.

Designul. Monitorul de fata exceleaza la acest capitol. Drept urmare, daca esti gamer iti va placea cu siguranta. Daca nu esti inca convins de faptul ca acest monitor are un design special pune un monitor simplu alaturi de acest model si te vei convinge in cele din urma. Design-ul stativului, design-ul piciorului insa si textura din spatele monitorului te va transpune in mod automat intr-o alta liga a monitoarelor.

Led-ul rosu de pe piciorul monitorului iti va atrage cu siguranta privirea. Insa, carcotasa din fire, am reusit sa gasesc un defect de design. Chiar doua – este un monitor foarte mare, de vina fiind nu diagonala ci cele trei picioare. Incape cu greu pe un birou obisnuit cu monitoare de 30 inch asta deoarece picioarele ocupa foarte mult loc.

 

Din punctul meu de vedere, un alt minus demn de mentionat al acestui monitor este dat de butoanele din spate, nu sunt foarte intuitive.

Dincolo de design, haideti sa vedem cu ce te ajuta la un joc. Foloseste un panou de ultima generatie. Este vorba de un WLED VA de 31.5 inch, rezolutie 2560 x 1440 pixeli si un timp de raspuns de 4ms GtG. Pe langa faptul ca ofera culori mult mai bune si mai naturale decat un TN, beneficiezi de un timp mic de raspuns si o rata de refresh de 144Hz.

Mai important de atat este spectrul de culoare de 125% sRGB, dar si luminozitatea de 300cd/m2. Diferentele dintre un monitor de 1ms si 144Hz la 1200 lei si unul care costa peste 2000 de lei, chiar 3000 de lei probabil, nu constau doar in design.

Desi gasesti aceleasi specificatii incepand de la 1000-1200 lei, diferenta consta in panoul folosit, generatia lui, calitatea imaginii pe care o primesti si chiar in calitatea constructiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.