Apple M1X: procesorul urmatoarelor modele Mac se dezvaluie intr-un listing misterios

Un procesor Apple M1X a aparut in baza de date CPU Monkey. Misteriosul listing atribuit procesorului viitoarelor modele de Mac detaliaza ceea ce ar putea reprezenta caracteristicile sale tehnice. Insa este probabil sa fie vorba doar despre o predictie.

 

Ce spun zvonurile?

Baza de date CPU Monkey listeaza un procesor misterios botezat Apple M1X, cu numeroase date tehnice. De la lansarea modelelor MacBook Air, Pro si Mac Mini M1 si mai ales odata cu descoperirea performantelor exceptionale oferite de acestea, universul tech asteapta cu sufletul la gura prezentarea modelelor mac din gama mid range, in special detalii cu privire la procesoarele acestora.

Numele MX1 circula insa este vorba despre o pura inventie in acest stadiu. Drept urmare, avem motive sa ne indoim putin de listingul oferit de CPU Monkey, mai ales ca site-ul a detaliat faptul ca datele sunt extrase dintr-un component pre-productie.

In general odata cu constructori precum Qualcomm, Intel sau AMD, se pot satisface acest gen de explicatii. Unii parteneri reusesc sa puna mana pe procesoare pre-productie si sa le faca sa functioneze inainte de lansare. Insa cum Apple este singurul destinatar al acestor procesoare, nu permit pentru moment rularea unui alt sistem de exploatare decat o versiune speciala de macOS Big Sur.

Procesorul M1X ar trebui sa beneficieze de 12 nuclee conform zvonurilor, cu 256 de unitati de executie si VRAM care poate ajunge pana la 16GB. In privinta memoriei vii, procesorul poate duce pana la 32 GB de LPDDR4X-4266 pe doua canale.

Cele trei laptopuri mentionate anterior dotate cu M1X ar putea fi dezvaluite in al doilea trimestru al anului 2021. Bineinteles, subliniem faptul ca este imposibil pentru moment sa confirmam aceste date tehnice. Aceste informatii sunt momentan la stadiul de zvonuri dupa cum stim deja de o vreme ca Apple pregateste procesoare dotate cu un GPU 16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.