Cum se sparge parola de BIOS la un laptop Dell Vostro

dell vostro 1700Ca multe alte laptop-uri de ultima generatie, seria Dell Vostro va permite sa introduceti o parola pe BIOS pentru a preveni utilizarea acestuia de catre persoane nedorite., parola de bios va fi solicitata la fiecare pornire a laptopului. In cazul in care uitati parola, trebuie sa resetati CMOS-ul pentru a va putea accesa din nou fisierele. Indiferent ce model de laptop Dell Vostro aveti, trebuie sa stiti din start ca sunt mai multe optiuni si moduri de a reseta parola BIOS-ului. Utilizati o parola Backdoor Daca aveti un model de laptop Dell Vostro mai vechi, sunt sanse foarte mari ca acesta sa aibe o parola de service activata de catre producator pentru a va oferi suort in cazul unui apel de asistenta. Daca, pur si simplu va este imposibil sa va mai amintiti parola, tastati DELL si apasati Enter pentru a accesa meniul de configurare al sistemului. In functie de placa de baza, intr-un laptop second hand Dell Vostro, parolele standard de service pot fi AWARD PW, AMI_SW sau PHOENIX.

Scoateti acumulatorul CMOS-ului – Cele mai multe laptop-uri Dell Vostro de generatie mai noua, cea mai simpla cale este sa scoateti bacteria CMOS. Aceasta metoda este similara ca resetarea parolei la un desktop pc obisnuit, trebuie mai intai sa opriti laptop-ul si sa scoateti acumulatorul. Pentru a gasi locatia bateriei CMOS, probabil o sa aveti nevoie de un manual de service pe care il puteti descarca accesand site-ul producatorului. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri, este dedesubt memoria Ram sau placa de retea wireless, pe partea de jos a laptop-ului. Bateria CMOS arata ca o baterie de ceas, numai ca este mai mare si este foarte usor sa o scoateti din dispozitivul unde este fixata.

Schimbarea placii de baza – Stim ca sunt foarte multe modele de laptop Dell, la care este aproape imposibil sa recuperati parola de BIOS fara a schimba placa de baza a laptop-ului. Cele mai noi modele de laptopuri Dell Vostro, inmagazineaza parola pe un chip de memorie speciala care se afla pe placa de baza si chiar daca scoateti bateria CMOS afara, parola nu se va reseta in nici un fel. Aceasta memorie pe care se stocheaza parola de BIOS este extreme de greu de inlocuit, chiar si de catre tehnicieni foarte bine pregatiti, ca sa va faceti o idee, producatorul Dell nu ofera acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.