Cea mai recenta tendinta in materie de hardware pentru PC este pe cat de extravaganta, pe atat de inutila

Tuningul nu este doar pentru masini….

Cea mai recenta tendinta in lumea computerelor desktop este adaugarea de ecrane LCD pe ventilatoare, adaugand nu numai o functie de racire, ci si o nota de estetica.

Sistemele de racire cu lichid pentru procesoare, cum ar fi cele fabricate de NZXT, au inceput deja sa incorporeze ecrane pentru a afisa informatii precum temperaturile si logo-uri personalizate. Astazi, aceasta tendinta se extinde si la ventilatoarele carcasei, care sunt acum echipate cu ecrane LCD pentru un efect vizual si mai impresionant.

Ventilatoare cu ecrane LCD

Lian Li impinge limitele personalizarii cu gama UNI FAN TL. Aceste ventilatoare, disponibile in dimensiuni de 120 sau 140 mm, depasesc functia lor principala de racire a aerului. Ele sunt echipate cu LED-uri RGB si, mai ales, cu ecrane LCD de 1,6″ pana la 2,5″. Acestea pot fi utilizate pentru a afisa statistici in timp real, logo-uri personalizate sau chiar mici animatii pentru a da viata computerului. In ceea ce priveste pretul, trebuie sa va asteptati sa platiti in jur de 47 de dolari pentru cel mai mic model si 52 de dolari pentru cel mai mare, fara a uita achizitionarea unui controler special pentru a sincroniza totul.

Desi ideea poate parea atractiva la prima vedere, exista cateva detalii tehnice de care trebuie sa tineti cont. In primul rand, ecranul este vizibil doar dintr-o singura parte, ceea ce inseamna ca, daca inversati ventilatorul pentru a regla fluxul de aer, ecranul nu va mai fi vizibil. In al doilea rand, desi aceste ecrane sunt placute din punct de vedere estetic, ele sunt doar niste gadgeturi. Ele nu vor imbunatati performanta computerului dumneavoastra, dar cu siguranta il vor face unic. Ca raspuns la aceste constrangeri, Lian Li a conceput versiuni inversate ale ventilatoarelor sale.

In cele din urma, trebuie sa luam in considerare, de asemenea, impactul ecologic si dezbaterea in jurul sobrietatii digitale. In timp ce industria IT este criticata in mod constant pentru consumul de energie si amprenta de carbon, adaugarea de caracteristici in principal estetice, cum ar fi ecrane suplimentare pe componente care nu au nevoie de ele, evidentiaza o tendinta spre exces. Mai mult, aceasta duce la cresterea preturilor: aproape 50 de dolari pentru un ventilator reprezinta o suma mare de bani.

Sursa: https://www.frandroid.com/produits-android/ordinateurs/pc-fixes/1896795_la-derniere-tendance-en-hardware-pc-est-aussi-extravagante-quinutile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.