Jaluzele exterioare – estetice si sigure

Pentru a permite o ventilare optima a interioarelor, dar a tine totusi la distanta murdaria, praful, ploaia si alte elemente nedorite, alegerea de jaluzele exterioare este cea mai recomandata intrucat ofera toate aceste avantaje, dar si multe alte beneficii cu privire la climatul interior, simultan. Mecanismul de operare presupune un numar fix de lamele operabile montate intr-o rama, dar pentru a face cea mai buna alegere in materie de jaluzele este bine sa cunoasteti cateva aspecte.

Factorii care influenteaza modelul de jaluzele alese sunt functiunea cladirii pe care se aplica, rezidentiala sau comerciala, precum si diferitii factori de mediu la care vor fi expuse: cantitatea de apa care poate penetra jaluzelele, rezistenta la curenti de aer sau la presiune din interior sau exterior. De asemenea este important sa stabilim spatiul disponibil pentru actionarea jaluzelelor.

Multe persoane cred ca utilitatea jaluzelelor se rezuma la protectia impotriva soarelui, dar cu ajutorul unor sortimente moderne pana la 50% din energia consumata pentru incalzirea si racirea cladirii pot fi economisite. Acestea se datoreaza protectiei impotriva pierderilor de caldura pe timpul iernii si a minimizarii supraincalzirii pe timp de vara prin blocarea razelor solare. Este un fapt dovedit stiintific acela ca sensul de pierdere al caldurii are loc dinspre un corp cald spre unul rece. In lunile reci de iarna, caldura din interior migreaza si scapa prin ferestre in exterior, in timp ce vara sticla faciliteaza acumularea caldurii. Deci exact opusul fenomenelor dorite. Adaugand un strat suplimentar in exteriorul ferestrelor se asigura capacitatea ansamblului de a rezista transferurilor de caldura in sens dublu si dinspre interior spre exterior si invers, ceea ce inseamna pastrarea unui climat interior optim indiferent de anotimp. Montarea de jaluzele speciale la exterior este o metoda sustenabila de a reduce consumul de energie si de a crea un ambient confortabil.

Toate aceste jaluzele exterioare au avantajul de a oferi deosebite calitati estetice si functionale in acelasi timp. Ele pot schimba radical aspectul unei fatade in timp ce contribuie si la cresterea performantei cladirii. Oricare dintre aceste tipuri de protectii solare se monteaza usor si au un design atractiv, variabilitatea aspectului fiind practic infinita datorita multiplelor combinatii de culori si materiale disponibile pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.