Jucarii bebelusi pentru o crestere corecta

Jucariile pentru bebelusi sunt extrem de importante pentru dezvoltarea corecta a micutilor deoarece singura metoda prin care un bebelus poate invata este prin joaca.

In primele 2-3 luni de viata bebelusul nu are vederea dezvoltata, el ne fiind capabil sa distinga foarte bine formele si detaliile deoarece nu are muschi oculari dezvoltati. De aceea cele mai bune jucarii bebelusi pentru dezvoltarea vederii sunt zornaitoarele foarte viu colorate. Acestea au rolul de a atrage atentia copilului prin zgomote si apoi il obliga sa isi concentreze privirea pe sursa zgomotului prin culorile intense astfel exersandui muschii oculari.

Odata cu aparitia primelor semne ca incep sa ii creasca dintii bebelusului, devin foarte importante jucariile pentru dentitia bebelusilor. In aceasta perioada beblusul va avea obiceiul sa baga in gura si sa rontaie fiecare lucru pe care pune mana. De aceea jucariile pentru dentitie sunt create avand in vedere exact acest lucru, ele fiind confectionate dintr-un material moale si non-toxic.

Din momentul in care bebelusul incepe sa stea singurel in fund si sa mearga de-a busilea jucariile pentru bebelusi incep sa fie mai diversificate. Devin foarte importante jucariile ce dezvolta coordonarea mana-ochi a bebelusului, dar si cele care ii dezvolta inteligenta. O simpla bila pasata intre copil si un parinte dezvolta extraordinar de mult coordonarea mana-ochi a copilului.

O alta categorie importanta de jucarii pentru bebelusi o reprezinta jucariile muzicale. Si asta deoarece copilul va incerca sa imite sunetele pe care le aude, dezvoltandu-si astfel corzile vocale, si va avea un vocabular de sunete mai mare.

In concluzie putem spune ca jucariile pentru bebelusi nu sunt doar pentru distractia micutilor ci joaca un rol exrem de important in dezvoltarea corecta si rapida a copilului. La achizitionarea de jucarii pentru bebelusi trebuie acordat o mare atentie la prtile constituente pentru a nu exista riscul inchitirii de catre copil. Daca achizionati jucaria dintr-un un magazin online pentru copii contactati vanzatorul si asigurati-va ca produsul este sigur pentru un bebelus sau ca aveti posibilitatea returnarii produsului in cazul in care nu sunteti multumiti de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.