Caramizile crapate tind sa permita patrunderea umezelii in structura cladirii si pot provoca atat daune structurale cat si de ordin estetic. Important de stiut este faptul ca exista optiuni diosponibile pentru remedierea problemelor de acest gen. Cititi in continuare pentru a descoperi cateva dintre cele mai rapide si la indemana solutii care va vor ajuta sa remediati problemele legate de zidarie in cel mai scurt timp posibil.
APELATI LA SPECIALISTI
In primul rand, atunci cand va confruntati cu o astfel de problema, este important sa luati legatura cu un zidar bun, obisnuit sa lucreze cu cladiri vechi. Atunci cand este vorba de anumite portiuni de caramida putin afectate, puteti opta pentru taierea si intoarcerea cu grija a acestora in vederea ascunderii procesului de deteriorare. Atunci cand acele portiuni sunt insa grav deteriorate si pot afecta structura cladirii, trebuie sa le scoateti cu grija si sa le inlocuiti pentru a nu suferi daune mai grave pe termen lung.
Un aspect important de mentionat in acest caz se refera la necesitatea utilizarii unor caramizi de inlocuire care sa se potriveasca perfect cu cele eliminate. Trebuie sa aveti in vedere factori precum marimea, durabilitatea, culoarea si textura materialelor alese pentru a putea fi asezate in aceeasi maniera si a nu crea o nota discordanta in cadrul zidariei cladirii.
Replicarea exacta poate fi extrem de dificila in unele cazuri insa vestea buna este ca exista numerosi furnizori noi care produc caramizi realizate manual la preturi rezonabile pentru ca voi sa puteti rezolva cu usurinta astfel de probleme. In plus, este recomandat sa fiti precaut in ceea ce priveste utilizarea caramizilor secundare salvate intrucat acestea pot fi nepotrivite sau deteriorate.
POSIBILE SITUATII SI SOLUTII
Amestecurile de mortar care necesita repozitionare permit ca apa sa se aseze pe marginile superioare expuse ale caramizilor si sa patrunda in structura cladirii. In astfel de situatii, este recomandat sa repozitionati bucatile de zidarie cu ajutorul unui mortar de var potrivit. O astfel de lucrare necesita abilitati specifice si rabdare. Nu utilizati niciodată un polizor unghiular pentru a elimina directionarea.
In astfel de situatii, este esential sa optati pentru un zidar cu experienta care sa efectueze astfel de lucrari pentru locuinta voastra. Zonele care au fost repozitionate cu mortar de ciment modern, mai degraba decat mortar traditional de var pot permite patrunderea umezelii in interiorul cladirii. Este esential sa aveti in vedere astfel de factori ori de cate ori luati decizii cu privire la solutiile optime pentru repararea zidariei vechi.
Depozitele albe, cunoscute sub numele de eflorescente, apar pe zidarie atunci cand apa care contine saruri dizolvate este adusa la suprafata. Desi nu este inofensiva, eflorescenta nu este, de obicei, extrem de daunatoare pentru zidarie. In astfel de situatii, este recomandat totusi sa identificati motivul pentru care zidaria se umezeste si sa remediati problema pentru a nu exista riscul aparitiei unor daune mai severe pe termen lung.
Este recomandat sa indepartati excesul de eflorescenta dar nu trebuie sa utilizati niciodata apa pentru a spala sarurile intrucat aceasta actiune poate conduce la inrautatirea problemei.