Diferentele de pret si calitate intre un acoperis din tabla faltuita si cele din alte materiale

Desi exista multe materiale pentru acoperisuri metalice, de cele mai multe ori alegerea se reduce la cost.

Unele acoperisuri sunt mai scumpe, iar altele, cum este si foarte apreciatul acoperis tabla faltuita, vezi aici mai multe, sunt mai accesibile. Afla in continuare tot ce trebuie sa stii atunci cand vei alege tabla pentru acoperisul tau.

Cum alegi intre un acoperis tabla faltuita si unul din alte materiale?

Exista 5 tipuri de materiale metalice pentru acoperis, astfel:

  1. Acoperis cupru
  2. Acoperis tabla faltuita
  3. Acoperis aluminiu
  4. Acoperis otel
  5. Acoperis staniu

Fiecare tip de material are avantaje si dezavantaje, din acest motiv va trebui sa nu tii cont doar de factorul estetic, ci si de cel practic. Specialistul care iti va monta acoperisul va sti cum sa faca diferenta in functie de clima, de precipitatii sau alti factori pe care este posibil ca tu sa nu ii iei in calcul.

Un acoperis din cuprul este considerat cel mai atragator din punct de vedere estetic, dar este si cel mai scump.

Un acoperis tabla faltuita este cel mai prietenos cu mediul, deoarece are punctul de topire foarte scazut. Totusi, este la randul lui destul de costisitor.

Un acoperis din aluminiu ofera o solutie excelenta in regiunile de coasta, fiind mai putin costisitor decat un acoperis din cupru sau un acoperis din tabla faltuita.

Otelul este cel mai folosit dintre materiale. Are un pret atractiv si este destul de accesibil ca optiune de acoperis metalic. Poate fi utilizat atat pentru constructii civile, dar si industriale sau comerciale.

Acoperisurile din staniu au avut perioada lor de glorie, insa in prezent sunt tot mai mult asociate cu cele din otel zincat.

Atunci cand te decizi sa realizezi lucrari de renovare sau inlocuire completa pentru acoperisul tau, indiferent daca este acoperis tabla faltuita sau din alt material, asigura-te ca lucrezi cu contractori cu experienta, care au lucrat deja cu materialul pe care l-ati ales impreuna.

Drenajul apei de ploaie pe un acoperis tabla faltuita sau din alte materiale

Apa de ploaie poate fi drenata prin jgheaburi interne (parapete) sau jgeaburi de streasina montate extern. Ambele tipuri sunt executate din zinc. Acestea pot fi asezate orizontal, dar este recomandata o cadere de 1 din 200, deoarece aceasta inclinatie favorizeaza o autocuratare si accelereaza drenajul. Jgheaburile sunt instalate pentru a permite miscare termica atat intre ele, cat si pe lungimea fiecaruia in parte, cu ajutorul rosturilor de dilatare. Jgeaburile montate pe un acoperis tabla faltuita sau din alt material ar trebui sa fie protejate impotriva alunecarii de zapada in ele, de pe placile de pe acoperis, prin montarea de aparatoare de zapada. In zonele cu clima rece sunt recomandate jgeaburile incalzite, care previn acumularea de gheata.

Fixarea unui acoperis tabla faltuita sau din alte materiale

Fixarea ascunsa pentru un acoperis tabla faltuita sau din alt material se realizeaza utilizand cleme care sunt agatate de cusatura si insurubate sau fixate pe substratul inferior. Daca lungimea placilor metalice este sub 1,5 m, clemele pot fi fixe si pot fi utilizate pe toata suprafata. Placile de peste 1,5 m necesita o combinatie de cleme fixe si cleme glisante, pentru a permite miscarea termica a placilor si asigurarea miscarii la streasina si creasta.

Aceste cleme speciale pentru acoperis tabla faltuita sau din alt material metalic, trebuie sa fie suficiente ca numar, pentru a rezista la incarcarea de vant calculata pentru fiecare proiect in parte. O medie de 6 cleme la 2 metri patrati este in general suficienta pentru cladirile care nu depasesc 8m inaltime. Pentru cladirile mai inalte, fixarea unui acoperis tabla faltuita sau din alt material metalic are nevoie de mai multe puncte de fixare.

Distributia clemelor pe un acoperis tabla faltuita sau din alt material metalic depinde de pasul acoperisului. Cu cat este mai abrupt, cu atat banda de cleme de fixare este mai mare.

Mai multe detalii despre montarea unui acoperis tabla faltuita sau din alt material poti afla pe https://acopero.ro/.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.