Bec led – Cum functioneaza si cat de luminos este

Bec led

Sunt intr-adevar putini anii de cand un bec led a fost aprins pentru prima data si s-a ajuns rapid la concluzia ca intentisitatea luminii pe care o produce poate rivaliza fara niciun fel de problema cu ceea ce toti ne-am obisnuit sa primim de la becurile clasice cu filament incandescent. Pe langa aceasta caracterisitica esentiala, nu poate fi neglijat nici aspectul consumului mult diminuat si care nu poate suferi vreo comparatie in paralel cu un bec cu filament.

Cu pasi mici dar siguri noile becuri led isi gasesc si castiga locul in casele noastre, in zonele care adapostesc birouri de firma sau mici afaceri de familie, pentru ca evidenta performantelor pe care le ofera este greu de contestat. Desi la prima intalnire cu un bec led ati putea afirma ca pretul acestuia este mai ridicat decat al unuia obisnuit, nu trebuie sa va lasati invinsi de aceasta situatie, ci mai degraba sa priviti avantajele pe care le veti primi pe toata durata utilizarii lui.

Producatorii de becuri led sunt mereu in cautarea si introducerea de tehnologie performanta in componenta unui bec led incat folosirea acestor surse de iluminat sa fie din ce in ce mai profitabila si ca atare impactul pozitiv asupra consumatorului si implicit a mediului inconjurator sa creasca. Cu cat mai multi consumatori vor accesa cumpararea de bec led cu atat pretul acestora va scadea pentru ca cererea sustinuta va stimula si mai mult mecanismele comerciale si de vanzare cu amanuntul. Din acest motiv fiecare va avea de castigat pentru ca cel putin in acest moment viitorul pentru iluminarea artificiala este net dominat de folosirea sursei de tip bec led.

Functionarea unui bec led se bazeaza pe includerea in corpul becului a unui circuit electronic performant care are capacitatea de a reduce si stabiliza tensiunea existenta in retea in scopul alimentarii unui set de diode electroluminiscente. In functie de numarul acestor diode si a tipului lor lumina cedata de un bec led va avea mai multe caracteristici pe care trebuie sa le verificati atunci cand cumparati astfel de becuri led. Puteti opta pentru bec led cu lumina alb calda, sau bec led cu lumina alb rece, asa cum puteti alege cu multa precizie si intensitatea luminii ce va fi degajata la punerea lui in functiune. Puteti in egala masura sa folositi becuri led care se potrivesc cu fasunguri de tip E27 sau cu cele de tip E14, aspect de luat in considerare pentru ca este posibil sa aveti corpuri de iluminat cu fasunguri diferite.

Diferentele pe care puteti conta atunci cand inlocuiti becurile clasise cu bec led sunt de natura sa va ajute la personalizarea nivelului de iluminare al diferitelor spatii. Si din aceasta perspectiva un bec led poate fi ales avand o anumita intensitate luminoasa care este marcata in lumeni. Spatiile de trecere intre camere sau zonele mai putin frecventate ale casei pot fi utilate cu becuri led cu un consum mai mic in watt si implicit cu o luminozitate mai redusa. La polul opus veti putea utiliza becuri led cu maximul disponibil al consumului in watt dar cu perspectiva reala de a beneficia de o iluminare stralucitoare la propriu.

Investind in bec led pentru toata locuinta sau biroul ce-l aveti in administrare sunteti siguri ca pentru un interval de circa 15000 de ore de iluminare continua acel bec led va functiona fara ezitare si va umple spatiul cu lumina necesara activitatii zilnice.

Nu ezitati sa faceti aceasta schimbare si veti observa ca beneficiile cumulate pe termen lung vor fi net superiore eventualului impact financiar la momentul cand veti decide a cumpara diferite tipuri de bec led, insa fiti incredintati ca pasul merita sa fie facut acum cand tehnologia este in plin avant si ofera lumina artificiala de cea mai buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.