Fotbalul ca metoda de relaxare

Pasionatii de fotbal, dar mai ales suporterii acestui sport vor fi de acord intotdeauna ca tot ceea ce ii leaga de sportul rege este placut, indiferent daca acest „moft” ii costa timp sau bani. De aceea, multe afaceri in domeniul inchirierilor de terenuri de fotbal, naturale sau artificiale, cu nocturna sau nu, s-au dezvoltat in ultima vreme, iar in acelasi timp firmele specializate in jocuri video ofera diversitate persoanelor interesate de jocuri cu fotbal. Pe langa marile campionate si fotbalul practicat la nivel profesional, acest sport ofera practicantilor amatori oportunitatea de socializare si relaxare.

Atat in cazul copiilor cat si in cazul adultilor, fotbalul amator se poate practica in diverse cadre, in functie de celelate hobby-uri ale acestora, astfel exista:

Fotbalul clasic, cu mingea, este cel mai la indemana , indiferent ca se joaca in parcarea din fata blocului, in parcul din cartier (in cazul copiilor), sau pe terenuri special amenajate, dotate cu iluminare, cu vestiare si unele chiar cu dusuri. Oricine dispune de suma necesara inchirierii unui astfel de teren poate sa-si satisfaca acest moft, deoarece este nevoie doar de o minge si un echipament minim. Aceste jocuri nu urmeaza intotdeauna regulile ligilor profesionale, jucatorii putand stabili de comun acord alte reguli pentru a acomoda stilul acestora si numarul de jucatori.

Jocurile video, o alta metoda des intalnita in randul copiilor, dar nu numai, de a se relaxa jucand fotbal este aceea de a folosi inernetul, calculatorul sau consolele destinate jocurilor video. Folosind internetul, acestia pot accesa site-uri precum acesta, unde pot gasi extrem de multe tipuri de jocuri cu fotbal online, putand alege in functie de preferintele acestora. Jocurile cu fotbal destinate consolelor sunt si ele apreciate, atat in randul copiilor cat si in randul adultilor, datorita complexitatii si diversitatii acestora . Totodata, si jocurile direct pe PC sunt foarte des folosite ca metoda de relaxare, multe jocuri cu fotbal fiind lansate pe o piata in continua dezvoltare.

Poate nu la fel de cunoscut, fotbalul de masa este un alt tip de joc de relaxare. Acesta este un sport care se practica in general in 2-4 persoane iar mesele difera ca marime, de la cele ce pot fi folosite in apartamente pana la cele mult mai mari utilizate in parcuri de distractii, targuri sau balciuri.

Indiferent care ar fi metoda prin care se practica sau varsta pe care o au pasionatii acestui sport, fotbalul va aduce momente de ralaxare si va contribui la consolidarea relatiilor sociale atata timp cat nu vor exista orgolii si atata timp cat toti vor intelege ca este un sport care, in orice forma a sa, ar trebui guvernat de fairplay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.