Probabil ai auzit si tu de mai multe ori oamenii spunand ca fotbalul este un sport pentru barbati. Insa nu este adevarat. Femeile iubesc la fel de mult fotbalul ca barbatii sau poate chiar si mai mult.
Femeile luptau pentru dreptul de a juca fotbal, exact ca si pentru dreptul de a vota in 1920. In 5 Decembrie 1921 Asociatia Fotbalului a interzis femeilor sa joace acest sport pe terenuri adevarate cu spectatori sau cu arbitru.
Asociatia Fotbalului a declarat ca fotbalul este un sport nepotrivit femeilor si femeile nu ar trebui sa fie incurajate. Interzicerea a fost elimnata in 1971, cu cativa ani mai tarziu dupa aparitia formatiei Women’s Football Association (WFA).
Jucatoarele de fotbal feminin sunt din ce in ce mai multe. UEFA a raportat ca sunt aproximativ 1,270 milioane de jucatoare deja. Iar numarul de jucatoare de fotbal profesional si semi-profesional a crescut simtitor. In 2012 au fost 1,303, iar acum peste 2,800.
Katie Chapman jucatoarea de la Chelsea a spus ca dupa 20 de ani de crestere si formare a fotbalului feminin, a fost o cale lunga dar este bine ca sunt din ce in ce mai multe femei care joaca fotbal.
Multe femei, pe langa cariera de fotbal, au o familie fericita si au si loc de munca. Jenna Schillaci lucreaza cinci zile pe saptamana, are antrenament trei nopti pe saptamana si joaca in general sambeta. Ea spune ca trebuie sa mentinem un echilibru dar este usor cand facem ceea ce iubim.
Cu toate ca numarul jucatoarelor care au un venit mare creste, diferenta intre barbati si femei este inca prezenta. Fotbalul feminin nu este la fel de bine platit ca fotbalul pentru barbati.
Fotbalul este cel mai popular sport, este normal ca vor sa incerce si femeile. Totusi, de multe ori inca apare stereotipia in cazul femeilor, fotbalul este inca considerat un sport masculin.