Istoria echipei de fotbal spaniole – Real Madrid

Distribuie cunoscutilor tai!

Istoria echipei de fotbal spaniole - Real Madrid, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Scurt istoric

Real Madrid, una dintre echipele de top din campionatul de fotbal spaniol, a fost oficial infiintata in 1902, dar nu a avut de la inceput rezultate in fotbal din cele mai bune. Fiind o echipa in formare si afectata de Razboiul Civil Spaniol, abia in anii 1940, dupa terminarea acestuia, a putut fi reconstruita. Incepand cu anii 1950 a devenit o forta atat in fotbalul spaniol, cat si in cel european si asa a ramas pana in ziua de azi.

Real Madrid CF a castigat in anii 1980, cand avea probabil cea mai buna echipa de fotbal din Europa, cinci campionate la rand, doua cupe UEFA, trei supercupe si o cupa a Spaniei. Datorita performantelor continue ale clubului incepand cu anii 1950, echipa a obtinut titlul de „Cel mai bun club al secolului XX” din partea FIFA, in urma castigarii a 31 de campionate spaniole, a 17 cupe ale Spaniei, doua cupe UEFA si noua cupe europene.

Stadionul si echipamentul

Incepand cu 1947, stadionul unde Real Madrid isi disputa meciurile de acasa este Santiago Bernabeu din Madrid, cu o capacitate de peste 80.000 de locuri. Interesant este faptul ca membrii Real Madridului detin clubul inca de la infiintarea acestuia. Echipamentul adoptat de club este complet alb, de unde si denumirea acestora de Los Merengues, in traducere „alibi”.

Jucatori de succes ai Realului

Realul a avut dupa anii 1950 unii din cei mai buni jucatori din istoria fotbalului, cu ajutorul carora a avut rezultate fotbal de exceptie. Printre acestia se gasesc:

  • Roberto Carlos, unul din jucatorii de top ai Realului, pentru care a jucat 584 de meciuri in 11 sezoane si pentru care a marcat 71 de goluri.
  • Figo, un jucator excelent, a venit la Real Madrid de la rivala Barcelona si a suparat fanii acesteia, dar in scurta perioada in care a jucat la Real Madrid si-a adus aportul la castigarea a doua cupe de liga si a unei cupe Champions League.
  • Cristiano Ronaldo, transferat de la Manchester United pentru enorma suma de 80 de milioane de lire, a devenit incepand cu 1 iulie 2009 cel mai scump jucator din istorie. Clauza de reziliere a contractului de sase ani a fost de un miliard de euro.
  • Robinho a fost purtator al tricoului cu numarul 10 la Real Madrid, tricou care a fost purtat anterior de Luis Figo. Chiar daca in momentul in care a ajuns la Real Madrid, Robinho a fost tinut ca rezerva de catre Fabio Capello, acesta s-a facut repede remarcat devenind un jucator de baza.
  • Gheorghe Hagi este primul jucator roman de succes care a jucat la Real Madrid incepand cu 1990. Datorita talentului sau fotbalistic de exceptie a fost cunoscut drept „Maradona din Carpati„.

Acesti jucatori celebri, dar si multi altii care nu au fost mentionati, au ajutat Realul sa aiba cele mai bune rezultate fotbal atat in campionatul intern cat si in cel European. Talentul acestora a facut din Real Madrid o echipa cunoscuta in toata lumea. Rezultatele echipei se pot vedea pe site-uri de genul www.clasamente.net, site-uri care evidentiaza in mod clar evolutia echipelor atat pe termen scurt, cat si pe termen lung.

Real Madrid a fost si va ramane una din cele mai bune echipe de fotbal din lume.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.