De ce ar trebui sa avem un computer bicicleta?

Traim in era tehnologiei, este rar sa vezi un ciclist fara computer de bicicleta pe ghidon. Sunt mai multe feluri, mai simple sau mai complexe, care au mai multe functii. Computerele de bicicleta pot avea GPS, conectivitate cu aparate de urmarire fitness. In plus, acesta te poate anunta sau sa te informeze cum te descurci sau la ce trebuie sa fii mai atent in timpul trainingului.
Ce fel de computer bicicleta este ideal pentru tine?
Daca vrei doar sa stii cat de departe ai ajuns cu bicicleta sau cat de repede, un model de baza ti-ar fi de ajuns. O sa fie mai mic si mai simplu dar bateria o sa tina mult mai bine decat la un model mai scump.
Folosirea hartii si functiei de navigare de obicei inseamna ca o sa ai nevoie de un model mai mare si mai scump, cu un display mai sofisticat. Acestea pot face mai multe lucruri, cum ar fi sa ne masoara ritmul cardiac sau viteza de pedalare. Dar pentru folosirea functiilor o sa avem nevoie de un dispozitiv periferic, de exemplu de un ceas inteligent sau un smartphone.
Nu se mai folosesc cabluri pentru conectare la un dispozitiv de conectare de date. Chiar si pentru GPS-uri la un pret mai modest capacitatea de conectare fara fir este un standard. Majoritatea noilor dispozitivelor de GPS asigura interfata ANT+.
Din ce in ce mai multe dispozitive de conectare de date folosesc Bluetooth Smart. Nu toate unitatile de GPS suporta asta, precum nu toate smartphone-uri supporta ANT+, dar sunt adaptoare pentru cateva modele.
Daca ai vrea sa iti urmaresti activitatile facute si in alte sporturi, un smartwatch pe incheietura mainii este o alegere perfecta. In plus ai mereu optiunea sa iti folosesti smartphone-ul pentru a contoriza activitatile dar asa nu o sa poti sa te uiti la date cand esti in miscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.