Cateva sfaturi pentru hainele de vara pentru ciclism

Vara este aici si tu iti doresti sa practici sportul tau favorit, ciclismul. Fie ca vorbim despre munte, pe plaja, pe drum au cicloturism, cu prietenii sau paricipand la o cursa, un lucru e sigur- vei transpira destul de mult.

Poti sa ai cea mai buna bicicleta din lume, cea mai solida casca, magnifici ochelari de soare, daca nu porti hainele potrivite, fiind cele care fac diferenta intre comoditate si senzatie de racoare sub soare.

Pentru a alege echipamentul ideal, trebuie sa tii cont de durata activitatii fizice, terenul pe care aceasta va fi practicata si timpul. Iata deci care sunt cele mai importante sfaturi de care sa tii cont atunci cand vrei sa alegi cele mai potrivite haine pentru ciclism pe timp de vara.

Evita hainele din bumbac. Sunt cele care vor impregna transpiratia si care vor deveni mult mai grele in consecinta. Iar hainele impregnate cu sudoare nu sunt deloc practice, se lipesc si dau o senzatie neplacuta. In plus, poti suferi mai repede din cauza deshidratarii.

Materialele tehnice respirabile. Alege haine pentru ciclism care sa aiba materiale tehnice de calitate si care evacueaza foarte repede transpiratia. Calitatea materialelor este cea care te va ajuta sa te bucuri de o senzatie foarte mare de comoditate si o buna transpiratie este cea care va asigura un mai bun randament.

Buzunarele din spate. Vara, trebuie sa te hidratezi band apa si bauturi izotonice. Se recomanda de asemenea sa iei si batoane energizante, fructe uscate sau fructe pentru un plus de energie. Deci ar fi bine sa alegi haine de vara cu buzunare in spate pentru a putea aduce cu tine aceste produse.

Foloseste haine care nu provoaca frecare. Hainele tale ar trebui sa aiba materiale anti-abrazive si cusaturi plate. Nimic nu este mai neplacut ca pe timp de vara sa te confrunti cu senzatia de transpiratie alaturi de cea de frecare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.