Ciclism – sfaturi pentru incepatori

In momentul in care esti debutant in ale ciclismului, greselile pe care le-ai putea face sunt numeroase si prejudiciabile pentru progres.

Nu iti aranjezi cum trebuie saua. In momentul in care esti debutant in ciclism, este normal sa iti fie frica de eventualele cazaturi. Tentatia este drept urmare destul de mare de a regla saua prea sus sau prea jos chiar, astfel incat sa te asiguri de faptul ca picioarele iti ajung jos. Insa, astfel nu faci decat sa pierzi in eficienta in ceea ce priveste pedalatul. Trebuie sa masori distanta dintre pedala de jos si sa si sa faci ajustarile necesare.

Vrei sa faci prea multe intr-un timp scurt. La fel ca in orice sport trebuie intai si intai sa iti cunosti nivelul si limitele inainte de a te aventura intr-o efort prea mare. Este un lucru important in momentul in care este debutant in ciclism: dupa doar cativa kilometri risti sa fii epuizat deoarece ti-ai supraestimat nivelul si, din aceasta cauza, risti ca aceasta disciplina sa nu iti mai fie pe plac.

Neglijezi intretinerea bicicletei. Trebuie sa iti faci obiceiul sa iti intretii bicicleta in mod regulat, inainte si dupa iesiri. Acest lucru iti va garanta performante optime si va prelungi durata de viata a bicicletei tale pretioase. Inainte de a iesi la plimbare verifica intotdeauna presiunea cauciucurilor. Experimenteaza diferite niveluri de presiune pentru a o determina pe cea potrivita stilului tau dar si suprafetei pe care ai obiceiul sa te plimbi.

Nu folosesti in mod corect vitezele. Vitezele sunt cele mai de pret aliate ale tale. Invata sa le folosesti in mod potrivit pentru a nu-ti forta prea tare muschii si articulatiile. La fiecare schimbare de relief cauta viteza care iti permite sa mentii acest ritm fara sa te pui in vreun fel in pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.