Alimente toxice pentru pisici

 

Pentru a le face pe plac, uneori suntem tentati sa le oferim pisicilor unele produse alimentare care nu sunt tocmai potrivite pentru ele. Unele alimente sunt deosebit de periculoase pentru pisici. Iata care sunt acestea.

Ciocolata. Ciocolata nu este periculoasa doar pentru caini. Nici pisicile nu ar trebui sa o consume. Sa ne amintim faptul ca ciocolata contine teobromina, un compus pe care metabolismul lor este incapabil sa il elimine, care le perturba sistemul nervos si le poate afecta inima. O doza prea mare de ciocolata poate avea consecinte grave si sa duca la moartea pisicii.

Fructele cu seminte si samburi. Semintele sau samburii unor fructe precum merele, caisele, strugurii, perele, ciresele sunt toxice pentru pisici datorita faptului ca au un continut destul de ridicat de glicozid cianogenetic, un agent care poate otravi animalul.

Tonul in conserva. Chiar daca nu este atat de grav sa oferim din cand in cand putin ton in conserva pisicii, oferindu-i acest aliment in mod regulat nu este deloc o idee buna. Asta deoarece tonul contine mult prea multa sare ceea ce poate provoca probleme grave pe termen lung, probleme renale in special. Pisicile, deoarece adora tonul, risca sa nu vrea sa manance altceva.

Ceapa cruda si usturoi. Ceapa cruda si usturoiul sunt toxice pentru pisica deoarece contin derivati sulfurati care actioneaza asupra globulelor rosii ale animalului si provoaca varsaturi, anemie si tahicardie.

Cartofii, varza si napul. Aceste legume sunt nocive pentru pisici datorita faptului ca fermenteaza in stomacul lor si provoaca gaze si diaree. Atunci cand sunt cruzi, cartofii contin oxalat de calciu, un cristal ionic care afecteaza aparatul urinar al animalelor si poate provoca calculi renali.

Ciuperci. Unele ciuperci sunt toxice si pot provoca unele probleme cu ficatul precum si probleme neurologice sau, in cel mai rau caz, sa provoace moartea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.