Categoria E, de ce sa o obtii si cum o obtii mai usor

Categoria E pentru permisele de conducere nu este o categorie de sine statatoare, ci este o categorie care decide cine poate sa conduca autovehicule cu remorci mai mari de 750 de kg. Aceasta categorie este in general destul de rara, deoarece foarte putini soferi isi doresc o remorca, iar cei care isi doresc si o folosesc se multumesc cu una de sub 750 kg.

Cu toate astea, daca esti pasionat de remorci, esti angajat pe post de sofer si ai nevoie de aceasta categorie sau pur si simplu vrei o afacere in care ai nevoie de transportul diverselor marfuri, trebuie sa obtii aceasta categorie pe permisul de soferi.

Cum faci asta?

Regulile sunt aproape identice cu cele pentru obtinerea tuturor categorii de permis si implica invatatul si consecventa.

Inainte de a da orice examen de soferi, trebuie sa te hotarasti daca ai nevoie si de categoria E, pentru a o face din timp, deoarece aceasta se poate adauga atat la B, cat si la C si D.

Daca te-ai hotarat ca merita sa o faci, iata cateva reguli care iti cresc sansele de a obtine permisul din prima:

  1. Fa cat mai multe chestionare auto categoria e pe www.odat.ro! Sunt extrem de importante in demersul tau de a lua carnetul de soferi. Aici gasesti chestionare aprobate drpciv si vei sti cu siguranta ca sunt corecte si ca sunt sanse foarte mari sa se dea la examen;
  2. Chiar daca ai permis sau nu, acorda foarte mare atentie legislatiei si semnelor rutiere. Acestea se schimba destul de frecvent si cu siguranta vei dori sa fii la curent cu toate noutatile;
  3. Respecta toate indicatiile pe care ti le da instructorul auto. Acesta stie de obicei care sunt traseele de examen, pe ce se axeaza politistii si ce trebuie sa inveti. Acorda-i atentia necesara si cu siguranta acest lucru te va ajuta la examenul final!

4. Odihneste-te. Daca te apuci de invatat din timp, poti sa iti programezi cateva chestionare pe zi si sa le inveti sistematic. Nu forta invatarea pe ultima suta de metri. Incearca sa iti programezi cat mai bine timpul in asa fel incat sa te poti odihni, pentru ca daca esti odihnit dai cel mai bun randament, atat in timp ce inveti cat si atunci cand dai examenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.