Transportul de moloz – utilizari putin cunoscute, dar extrem de importante

Cand se vorbeste despre operatiuni de transport la nivel industrial, in mod normal, primele exemple ce vin in mintea unei persoane obisnuite sunt transporturile de marfa, de materiale, sau de alimente, cu siguranta marea majoritate nu se gandesc la ramura mai putin cunoscuta si anume transport de moloz. Importanta si utilitatea acestor transporturi merge mult mai departe de banala curatare a unei curti dupa o demolare minora.

Cateva exemple – de la cele mai cunoscute, la cele mai putin cunoscute, dar extrem de importantele utilitati ale acestor tipuri de transporturi:

1. La demolarea unei cladiri vechi: cea mai cunoscuta situatie, firmele ce ofera servicii de transport moloz se vor ocupa cel mai adesea cu acest gen de situatii. Demolarea sau dinamitarea unei cladiri vechi lasa in urma moloz ce trebuie curatat pentru a se incepe constructiile.

2. La reamenajarea apartamentului: zugravitul, modificarea anumitor parti din structura apartamentelor, demolarea anumitor pereti ai locuintei, toate acestea sunt operatiuni ce produc moloz ce va trebuie intr-un fel sau altul, transportat catre gropile de gunoi. Una din optiuni, pentru ambele situatii mentionate pana acum, este apelarea la serviciile de salubrizare ale primariei, aceasta inseamna insa o pierdere imensa de timp, deoarece solicitantul este obligat sa se deplaseze la sediul primariei si sa treaca prin anevoiosul proces de a completa formular dupa formular. Firme precum cele de transport moloz ofera astfel de transporturi rapid si eficient, programarea putandu-se face telefonic.

3. In cazul alunecarilor de teren: o situatie la care putin s-ar gandi initial este aceea a alunecarilor de teren, mai ales cele produse pe autostrazi sau, mai grav, in cazuri in care afecteaza si anumite cladiri. De aceste situatii se ocupa de obicei primariile ce au sub jurisdictie zonele respective, insa procesul si autovehiculele folosite sunt similare cu transporturile banale, cu diferenta ca la scara mare nu se mai face ambalarea in saci menajeri ca in cazul resturilor ramase de la reamenajarea apartamentului.

4. In cazul dezastrelor naturale: cand este vorba de dezastre naturale precum cutremurele, uragane, furtuni puternice, viituri si orice alte situatii de acest gen, in mod natural, atentia cade pe operatiunile de salvare de persoane si transporturi de alimente sau alte bunuri necesare in zonele afectate. Un mare rol in revenirea la normalitate dupa astfel de situatii il joaca transportul de moloz, operatiunile de curatare a ramasitelor pentru a se putea reconstrui, dar mai important decat atat, pentru a facilita comunicarea si circulatia in zonele afectate. In aceste cazuri extreme, firmele de transport ajuta de multe ori non-profit alaturi de primarii pentru grabirea procesului, punand la dispozitie autovehicule si personal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.