Viitorul Ford Focus ST vine cu sunetul motorului amplificat

Constructorul auto Ford vine cu noi facilitati pentru fanii care vor cumpara noua versiune sport a lui Focus. Este vorba de un system care transmite sunetul motorului in interiorul masinii. Acest system a fost initial anuntat de firma BMW care a decis sa transmita sunetului motorului V8 care echipeaza noua generatie BMW M5.

Astfel noul model sportiv Ford Focus ST va fi  dotat cu sistemul numit Sound Symposer. Acest sistem trebuie sa amplifice sunetul produs de motorul de doi litri turbo cu care este echipat Focus ST. Motorul de doi litri Ecoboost cu care este echipat noul Ford Focus ST dezvolta o putere de pana la 250 de cai putere. Sistemul Sound Symposer are rolul nu doar de a amplifica sunetul produs de motor,ci si de a-l transmite prin intermediul unui canal special catre habitaclul masinii astfel incat soferul si pasagerii din masina sa auda cat mai bine si mai placut acest sunet.

Sound Symposer dispune de o valva electronica, care este deschisa la accelerarea puternica a motorului. Acestasta valve are capacitatea de a dubla cantitatea de zgomot emisa de motor in interiorul masinii. Aceasta valva ramane insa inchisa in conditii de rulare normala, iar in interiorul masinii pasagerii beneficiaza de o izolare fonica foarte buna.

Potrivit lui Bjoern Boettcher, cel care e responsabil de calitatea sunetului pentru modelele Ford din Europa, puternicul motor de 2.0 litri avand acest system inlatura ar putea emite zgomote atat de mici incat aproape nu se aud in interiorul masinii.

Despre fiecare versiune a lui Ford Focus ST trebuie mentionat ca a beneficiat de un set de jante si anvelope personalizate. Posesorii de Ford Focus de serie pot insa sa comande jante sau anvelope auto de pe anunturianvelope.ro sau de la alte magazine cu anvelope si jante de pe internet intrucat vanzatorii de cauciucuri online livreaza anvelopele intr-un timp scurt prin intermediul serviciilor de curierat rapid.

Mai multe despre Ford Focus

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.