Cand sa soliciti un serviciu de tractari auto si cum il gasesti pe cel mai bun?

Nimanui nu ii place sa i se strice masina in drum, insa exista destul de multe evenimente neplacute pe sosele. Fie ca motorul ajunge sa faca probleme si nu te mai lasa sa pornesti, obligandu-te sa ramai undeva, pe o sosea, departe de casa, fie ca neatentia ta sau a altuia te arunca intr-un sant, singura optiune pe care o ai pentru a-ti duce masina in siguranta acasa este sa apelezi la o firma de tractari.

Ce trebuie sa stii despre tractari auto?

Atunci cand optezi pentru o firma de tractari auto insa, trebuie sa te astepti la preturi considerabile. De regula, pretul perceput de firme tine cont de:

  • Dimensiunea autovehiculului ce trebuie sa fie tractat;
  • Distanta pe care trebuie sa se faca tractarea;

Un pret mediu pentru tractarea in afara orasului, spre exemplu, este de 1.5 lei pentru fiecare km, asadar, daca esti la cateva sute de km de zona unde vrei sa iti duci masina, investitia poate sa fie una considerabila.

Ce trebuie sa faci pentru a gasi o solutie mai ieftina?

Daca vrei sa economisesti bani, este bine sa urmezi o serie de reguli:

  • Asigura-te ca masina nu poate fi reparata in asa fel incat sa poata circula pe rotile ei. S-ar putea ca problema pe care o are sa fie una mult mai mica decat crezi si sa poata fi reparata cu usurinta de catre o persoana cu mai multe cunostinte tehnice decat tine. In aproape orice localitate poti gasi mecanici auto, asadar, un prim pas ar fi sa cauti prin zona in care ai ramas ” impotmolit” un mecanic de incredere.
  • Cauta o firma de tractari din zona. Daca nu se poate face nimic, totusi, cauta o firma de tractari din zona. Daca ramai in drum la Brasov, cel mai bine este sa cauti tractari auto Brasov sau tractari auto Rasnov, pentru ca firma pe care o cunosti din Bucuresti s-ar putea sa te coste extrem de mult.
  • Tracteaza masina pana la cel mai apropiat service. Nu tracta masina pana in localitatea in care locuiesti, deoarece s-ar putea sa fie extrem e costisitor. Tracteaz-o pana la cel mai apropiat service, in asa fel incat costurile cu tractarea sa fie mai mici si repar-o, pentru a putea sa circuli cu ea. Oricare ar fi situatia, service-ul este o destinatie sigura, asadar, mai bine ajungi mai devreme, decat mai tarziu, in acest loc.
  • Compara preturile. Din fericire, traim intr-o perioada in care fiecare are in buzunar un dispozitiv conectat la internet. Poti sa cauti firmele de tractari din zona si poti compara preturile. De asemenea, exista si firme de asistenta, care iti pot oferi reparatii pe loc, daca problema nu este atat de mare, scutindu-te, in felul acesta, de o serie de cheltuieli inutile.

Indiferent cat de mare incredere ai in masina ta, este bine sa ai mereu la indemana cateva numere de la firme de tractari din zonele in care planuiesti sa calatoresti si de asemenea, este ideal sa ai pregatit un buget pentru astfel de momente neplacute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.