Cele mai interesante lucruri despre gandaci

Se spune despre gandacii de bucatarie ca sunt marii supravietuitori ai planetei. In toate scenariile apocaliptice,gandacii sunt cei care supravietuiesc, avand o multime de caracteristici impresionante. Este adevarat ca oamenii au reusit sa creeze o multime de solutii impotriva gandacilor, insa acestia se adapteaza destul de bine la cele mai puternice solutii, motiv pentru care atunci cand ai gandaci de bucatarie este bine sa inovezi si sa gasesti mereu noi variante de indepartare. Pana sa faci asta insa, este bine sa stii cat mai multe lucruri despre aceste micute insecte.

Lucruri cu adevarat interesante despre gandaci

  1. Se pot adapta. Asa cum am precizat, gandacii se pot adapta si isi pot transforma otrava in hrana. Daca in 1980 se puneau otravuri in zahar, deoarece gandacii erau atrasi de zahar si in felul acesta puteau fi omorati, acestia s-au adaptat in asa fel incat sa nu mai fie atrasi de dulce, iar asta in doar cateva generatii.
  2. Se pot reproduce fara a fi nevoie de masculi. Femelele pot reproduce fara a avea nevoie de gandaci masculi, insa doar atunci cand nu se gaseste un mascul in preajma.
  3. Isi pot tine respiratia pana la 7 minute, fara a avea niciun fel de probleme.
  4. Pot trai si fara cap. Este una dintre cele mai interesante curiozitati despre gandaci. Daca li se taie capul, acestia pot supravietui chiar si cateva zile. Atunci cand mor o fac din cauza foamei.
  5. Exista peste 4000 de specii de gandaci in lume. Ar putea fi infricosator pentru cei care se tem de aceste insecte, insa partea buna este ca doar 40 dintre aceste specii sunt considerate a fi paraziti.
Vezi si:  Firma de curatenie - Solutii de protejare a pietrei naturale

Daca nu ar fi purtatori de germeni si bacterii, gandacii ar putea trece drept fiinte impresionante de la care avem ce invata. Din pacate insa, contactul cu anumite specii de gandaci poate sa nu fie tocmai placut. Tocmai de aceea, este bine sa se caute solutii cat mai eficiente impotriva lor. Din fericire, odata cu adaptarea gandacilor evolueaza si stiinta, iar solutiile impotriva daunatorilor sunt din ce in ce mai eficiente. Daca te confrunti cu o astfel de problema insa, este bine sa achizitionezi solutii din magazinele de profil, cum ar fi pestpellr-control.ro si in acelasi timp sa apelei ocazional la firme de dezinsectie. Indepartarea totala a gandacilor poate sa fie destul de greoaie, in conditiile in care o femela depune pana la 400 de oua iar inmultirea poate sa fie extrem de rapida.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.