Trucuri simple folosite de expertii in curatenie.

Curatenia este anevoioasa insa firmele de curatenie au o opinie diferita fata de a noastra, pentru acestea curatenie fiind o placere, una platita ce-i drept. O firma de curatenie profesionista foloseste produse de curatenie adecvate, capabile sa indeparteze orice tip de murdarie, dar si diverse tehnici si trucuri, acestea din urma fiind rezultatul unui personal capabil. Anumite suprafete sau obiecte au fost murdarite cu diverse substante care vi se par imposibil de curatat? Nimic mai simplu, lasati totul in slujba unei firme de curatenie, personalul calificat reusind cu siguranta sa va ofere rezultate pe masura asteptarilor dvs.

Iata cateva trucuri simple de curatenie:

1. Curatarea petelor de vin rosu de pe fata de masa sau de pe alte suprafete se scot cu orice tip de alcool alb: alcool pur, vodca, tuica, palinca, gin, samd.

2. Pentru a va curata ramele tablourilor sau oglinzilor, in special a ramelor din stejar, se recomanda curatarea acestora cu un tampon inmuiat in lapte dulce. Se asteapta uscarea si se curata folosind o carpa din bumbac.

3. Petele de fond de ten sau de cafea nu mai sunt o problema. Folositi miezul de paine pentru a indeparta cele mai vizibile pete de fond de ten de pe tapiterii, haine sau mochete. Se freaca usor suprafata si se clateste cu orice detergent/balsam de buna calitate. Pentru a scapa de petele de cafea, inmuiati materialul pentru o ora in apa cu sare. Dupa acest timp, scoateti materialul si clatiti-l in mod clasic, veti fi surprins de rezultat.

4. Petele de ulei, fie ca ne referim la uleiul de floarea soarelui sau la cel de masline, au fost intotdeauna o problema. Firmele de curatenie folosesc o metoda inedita, dar eficienta. Se foloseste detergent de vase, care se toarna pe pata, urmand ca haina patata sa fie lasat la inmuiat cateva zeci de minute. Ulterior, se spala in mod normal la masina. Daca operatiunea nu a avut succes prima data, repetati procedeul inca odata, veti avea cu siguranta garantia ca ati scapat de petele de ulei.

5. Guma de mestecat este de multe ori inamicul nostru, mai ales daca ne referim la acea guma pe care o lasam accidental pe diverse suprafete. Curatarea ei este o problema, insa nu si pentru specialistii firmelor de curatenie. Acestia folosesc otet fierbinte, pe care il toarna direct pe suprafata, pasul urmator fiind de clatire.

6. Petele de cafea de pe covor pot fi indepartate cu sururinta prin adaugarea unei lingurite de acid boric in 250-300 de ml de apa. Amestecul rezultat se foloseste pe suprafata prin frecare, rezultatul fiind unul miraculos.

7. Pentru a evita mirosul de tutun din orice tip de incapere, folositi un vas in care puneti bicarbonat de sodiu. Il asezati intr-un colt al camerei, rezultatul fiind unul imediat, acela de absorbtie a mirosului neplacut de tutun.

 

8. Petele de grasime nu vor mai reprezenta o problema daca apelati la serviciile unei firme de curatenie. De obicei, aceste firme folosesc pasta de dinti direct pe pata. Se lasa suprafata sa se usuce, se freaca cu o perie si se aplica amidon pentru absorbtia grasimii. Operatiuneea este urmata de frecarea suprafetei si spalarea acestei cu detergent si apa calduta. Este important sa actionati rapid, aceasta solutie fiind valabila doar in cazul petelor de grasime proaspete.

9. Curatenia lucurilor de mici dimensiuni dar cu o importanta mare in viata de zi cu zi. Ne referim la lucrurile utilizate frecvent, cum ar fi telefonul mobil, telecomanda televizorului, perifericele calculatorului, laptopul, tableta si alte accesorii it. Cu siguranta nu le curatati corespunzator zilnic, insa este important sa le curatati periodic si cu solutii speciale. O firma de curatenie foloseste anumite produse specifice, dar si o curatare a anumitor zone ale acestor lucruri, nu doar o banala stergere a prafului. De exemplu, in cazul mouse-ului, murdaria se strange la inchieturi. Este important sa fie eliminata si dezinfectata suprafata cu o carpa usor inmuiata in spirt medicinal.

Acestea sunt doar cateva dintre trucurile folosite de orice firma de curatenie. Este important de stiut ca acestea au solutii la absolut orice problema de igiena, serviciile de curatenie oferite dispunand de produse specifice dar si de o instruire specifica a personalului implicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.