Firma de curatenie – Solutii de protejare a pietrei naturale

  • Ce se intampla in timp cu piatra naturala montata atat la exterior cat si la interior ?

O piatra naturala neimpermeabilizata care intra in contact cu apa (ploaie, stropire accidentala, spalare), o absoarbe intr-o mai mica sau mai mare masura, in functie de tipul de roca. In momentul in care absoarbe apa, piatra isi modifica culoarea (in general, se inchide), pastrand aspectul modificat pana la uscarea completa. Cat timp piatra este partial uscata, zonele inca ude apar ca niste pete mai inchise pe suprafata uscata. Insa nu doar apa este un factor, ganditi-va la orice fel de lichid care intra in contact cu piatra naturala. Lichidele absorbite pot fi organice ( ceai, cafea, vin ) sau de natura industriala ( uleiuri de motor, lichide auto etc ). Acestea chiar si dupa uscare lasa piatra patata. Petele ies foarte greu, iar in cele mai multe cazuri, piatra ramane definitiv compromisa.

  • Asadar, cum protejam piatra naturala montata ? Ce este impermeabilizarea ?

Impermeabilizarea este un tratament chimico-mecanic, in urma caruia materialul tratat devine impermeabil, complet sau partial, la apa (respectiv,uleiuri), in functie de cantitatea si tipul de impermeabilizant folosit. Aceasta operatiune se poate executa pe orice tip de piatra naturala.

  • Ce solutii exista ? Cum efectuam impermeabilizarea  ?

Cea mai la indemana solutie pentru astfel de servicii este o firma de curatenie specializata in servicii de curatenie industriala cat si in servicii de intretinere, curatare si protejare a suprafetelor din piatra naturala. Nu costa foarte mult si este comod, insa cel mai important beneficiati de experienta acestora in domeniu, astfel reusiti sa va protejati investitia facuta odata cu montarea unei pietre naturale.

Impermeabilizarea pietrei naturale consta in primul rand in spalarea cu solutii adecvate, un detergent special pentru piatra naturala ( de la caz la caz, in functie de piatra pe care ati montat-o, marmura, travertin, onyx, calcar s.a.m.d ). Clatirea si uscarea pietrei este necesara. Urmatorul pas este aplicarea prin pensulare, roluire sau pulverizare a impermeabilizantului adecvat pentru apa si uleiuri, sau doar pentru apa.

In functie de natura pietrei tratate, este posibil sa fie necesare mai multe aplicari succesive, pana cand se constata ca materialul nu mai absoarbe deloc substanta.  In cazul in care piatra pe care s-a aplicat substanta este luciosa, se freaca suprafata manual cu o carpa de lana sau mecanic cu o masina monodisc cu pad alb, obtinandu-se astfel si o revigorare a luciului materialului protejat.
Dupa tratarea pietrei naturale, respectiv impermeabilizare, exista posibilitatea protejarii suplimentare prin aplicarea de diverse lacuri ( cu aspect lucios, cu aspect umed, cu aspect umed-lucios, cu aspect satinat ). Aceste lacuri au atat rol de protectie cat si rol decorativ, o data aplicate acestea pot schimba aspectul final al pietrei. De asemenea pentru un grad ridicat de luciu si de protectie se poate aplica peste piatra naturala un strat de ceara. La fel ca in procesul de impermeabilizare ceara poate fi aplicata prin roluire, pensulare sau pulverizare.
Pentru solutii profesionale si informatii suplimentare personalul firmei de curatenie ROCLEAN va sta la dispozitie pe facebook sau pe site-ul companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.