Cele mai bune produse naturale pentru curatenie

Sa alegi sa iti cureti casa cu produse naturale este sanatos, este usor si nu este deloc scump. Ingredientele naturale pot inlocui toate produsele conventionale de curatenie foarte usor.

Apa. Da, apa este cel mau bun produs natural pentru curatenie. Se poate folosi singura pentru a curata suprafetele care nu sunt atat de murdare. Sau se pot lasa la inmuiat in ea obiecte mai murdare pentru a nu folosi direct produse mai puternice.

Microfibra. Lavetele din microfibra sunt mai eficiente fata de cele obisnuite. Au fibre fine de poliester si de poliamida, pot curata in profunzime toate suprafetele si cu ele poti folosi mai putin produs.

Otetul, otetul poate dezinfecta poate dezodoriza si poate inlatura calcarul. Este deci un ingreduent multi-functional, indispensabil atunci cand vrei sa cureti doar cu produse naturale. Cald sau rece se poate folosi pentru a inlatura calcarul, pentru a intretine fierul de calcat, pentru a spala geamurile, pentru a curata frigiderul sau pentru a inmuia hainele.

Bicarbonatul de sodiu. Este un abraziv lejer care poate si el curata, dezodoriza sau inmuia. Se poate folosi pentru a inlatura mirosurile din frigider, pentru a curata cuptorul sau pentru a inlatura mucegaiul din baie.

Sapunul negru menajer. Acesta se poate folosi pentru a degresa solurile sau suprafetele sau pentru a curata geamurile. Este foarte concentrat si exista sub forma lichida sau de pasta.

Sapunul de Marseille. Este un produs natural care se poate folosi de minune pentru a inlocui detergentul. Alege o varietate cu 72% ingrediente vegetale si evita-l pe cel care contine ulei de palmier.

Sucul de lamaie. Sucul de lamaie este un antiseptic care poate curata foarte bine, poate detartra si poate dezodoriza. Se poate folosi mai ales pentru a inlocui otetul. Se poate folosi pentru a parfuma sau pentru a captura toate mirosurile din frigider. Sau pentru a inlatura urmele de calcar.

Uleiurile esentiale. Cateva picaturi sunt de ajuns pentru a parfuma, a curata sau a dezinfecta. Provin din distilarea plantelor precum lavanda, lamaia, tea tree si multe altele si sunt extrem de concentrate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.