De ce sa duci covoarele la spalatorie

În ultima vreme, curățatul covoarelor la spălătorie a devenit un lucru indispensabil pentru majoritatea gospodinelor, drept dovadă fiind și abundența de astfel de spălătorii pe care le întâlnești la tot pasul. Cu toate acestea, unele persoane nu și-ar duce sub nicio formă covorul la curățat într-un astfel de loc.
În loc să încercăm să ne dăm seama de ce unele persoane refuză să apeleze la astfel de servicii, mai bine ne concentrăm pe partea pozitivă a lucrurilor. De ce să duci covoarele la spălătorie? Ce avantaje poți să ai de pe urma acestui lucru? Am ajuns la identificarea următoarelor aspecte, pe care le poți citi în continuare:

1. Curățare profesională

Nicio gospodină, oricât de vrednică ar fi ea, nu va putea egala la acest capitol o mașinărie special creată pentru spălarea covoarelor. Nicio perie din piață nu va da aceleași rezultate precum numeroasele perii ale echipamentului special creat pentru a aspira, șampona, peria și clăti covoarele în profunzime.
Murdăria nu are nicio șansă în fața unui astfel de aparat! Nu același lucru se poate spune și despre mâinile dibace ale gospodinelor, oricât de bine intenționate ar fi.

2. Uscare rapidă și sigură

Pentru că în general – cel puțin în cazul spălătoriilor care se respectă – covoarele sunt stoarse într-o centrifugă specială, care scoate 90 la sută din apă, acestea se vor usca mult mai repede, nu vor căpăta miros urât și culorile nu se vor amesteca.
Așadar, chiar dacă ai spațiul și mijloacele necesare (apă curentă, furtun, detergenți, loc pentru uscare, etc.), rezultatele pe care le vei obține în urma spălării covoarelor nu se vor compara cu cele obținute la spălătorie covoare. În plus, acestea se vor usca foarte greu pentru că nu dispui de mijloacele necesare pentru o stoarcere eficientă.

3. Timp câștigat

Ok, să spunem că argumentele de mai sus nu te-au convins și ești decis în continuare să îți speli covoarele în mod tradițional, chiar dacă faci un compromis la capitolul calitate. Însă mai există un alt aspect la fel de important, dacă nu chiar mai important decât cele două de mai sus, și acesta se referă la TIMP.
Cât timp din viața ta ești dispus să pierzi cu spălatul covoarelor? Merită banii economisiți să pierzi câteva ore bune, dacă nu chiar o zi întreagă, din viața ta? Dacă ar fi vorba de un singur covor poate alegerea se poate justifica, însă ce faci atunci când locuiești într-o casă foarte spațioasă și ar trebui să petreci zile întregi să duci la bun sfârșit operațiunea spălatul covoarelor?
Ca o concluzie, serviciile unei spălătorii de covoare nu te ajută să obții doar covoare curate, uscate și frumos parfumate, ci și timp. Timp prețios pe care ți-l poți petrece cu cei dragi, în familie, și făcând orice altceva decât să freci metri pătrați de covoare în speranța că vei mai economisi câțiva bănuți.
În final, alegerea aparține fiecăruia dintre noi, însă curățenia și spălatul covoarelor nu ar trebui să ne împingă la sacrificii și timp pierdut pentru lucruri mărunte. Lasă aceste lucruri în seama profesioniștilor și tu continuă să te bucuri de viață!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.