Dieta Dukan, cura de slabire care face minuni

Aceasta dieta a fost publicata pentru prima data de catre un francez, specialist in nutritie iar de atunci foarte multa lume a incercat-s si sub surpriderea multora aceasta chiar a dat rezultate uimitoare.  Dieta Dukan este un regim alimentar care se bazeaza pe proteine si este saraca in calorii.  Dieta a fost impartita in patru faze si promite ca veti pierde in jur de 10 kilograme in numai doua saptamani.

Spre deosebire de alte diete noi aparute, dieta Dukan reduce riscul de a lua in greutate dupa terminarea regimului alimentar, dar numai cu o singura conditie si anume: dacăaregulile acestei diete sunt urmate asa cum trebuie, pana in cel mai mic detaliu.

Faza 1

Este faza in care trebuiesc consumate numai proteine. In aceste zile vei avea voie sa mananci carne de vita, carne de pasare fara nici un pic de piele, lactate degresate, peste precum si fructele de mare. Bauturile permise sunt apa, ceaiul si cafeaua iar celelelte bauturi sunt complet interzise. (3-10 zile)

Faza 2

In acesta faza, pe langa proteinele mentionate mai sus va trebui sa introduci usor usor si legumele, dar mare atentie pentru ca vei avea voie sa consumi legume care nu contin amidon. Printre acestea se numara:  cartofii, fasolea, mazarea, lintea sau porumbul dulce. Aceste doua faze le poti alterna pana cand ajungi la greutatea dorita.

Faza 3

Este cea mai importanta etapa fiind denumita si faza de consolidare care te aduce incet incet la o alimentatie normala. Aici poti adauga si alimentele care au fost interzise la fazele unu si doi, dar fara a exagera pentru ca poti sa ajungi la kilogramele pe care le aveai inainte de ate apuca de dieta. Pentru fiecare kilogram pierdut sunt recomandate zece zile de consolidare. Asa ca, in cazul in care ai slabit zece kilograme, vei avea nevoie de o perioada de 100 de zile pentru consolidare.

Vezi si:  De ce Regimul Keto functioneaza cu adevarat?

Faza 4

In sfarsit ai ajuns si la faza finala care trebuie tinuta toata viata si in care vei putea sa mananci normal, dar mare atentie la dulciuri si la bombele calorice. Asta nu inseamna ca sunt interzise, insa trebuie consumate cat mai rar posibil.  Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.