Structura standard a lucrarii de licenta

Atunci cand este vorba de redactarea lucrarii de licenta, multi studenti care aleg sa accepte provocarea si nu apeleaza la servicii de comanda licenta, tind sa se concentreze la continutul lucrarii, uitand faptul ca aceste lucrari au anumite elemente structurale si de stilistica ce trebuiesc respectate in mod obligatoriu.

In mod normal, este de datoria profesorului coordonator sa explice aceste elemente. Din pacate, nu putine sunt cazurile in care profesorii coordonatori sunt fie prea ocupati, fie prea dezinteresati pentru a repeta importanta acestor elemente. Este poate mai putin stiut faptul ca elementele structurale si de stilistica sunt o parte a notei obtinute la prezentarea lucrarii.

Pentru studentii carora timpul sau viata de familie le fac imposibila redactarea unei lucrari atat de complexe si apeleaza la alternativa unei lucrari de licenta la comanda de pe site-uri precum www.lucrari.org, aceasta nu este o problema. Persoanele care se ocupa de executarea comenzii sunt deja obisnuite cu toate aceste norme si cerinte, de la distanta intre randuri, la tipul de alineat si elementele structurale pe care trebuie sa le contina fiecare lucrare in mod obligatoriu.

Aceste elemente obligatorii ale lucrarii de licenta sunt:

  • Coperta. In general aceasta se face la centre specializate;
  • Pagina de titlu ce trebuie sa cuprinda numele facultatii, titlul lucrarii, nivelul lucrarii, numele studentului, anul, numele coordonatorului si gradul didactic al acestuia;
  • Partea de cuprins in care sunt enumerate capitolele, impreuna cu pagina la care se gasesc fiecare dintre acestea;
  • O lista a tabelelor, imaginilor sau graficelor introduse;
  • Introducerea lucrarii, care prezinta in mod obligatoriu obiectivele principale ce vor fi folosite pe parcursul lucrarii;
  • Continutul lucrarii, format din capitole individuale;
  • Concluzia, partea in care este cel mai important ca studentul sa isi exprime propriile opinii;
  • Anexele (nu in mod obligatoriu)
  • Bibliografia

Din punct de vedere al formatarii, aceasta trebuie sa fie redactata pe o pagina A4, la distanta de un rand si jumatate, cu fontul Times New Roman de 12 pct. Fiecare capitol si subcapitol se numeroteaza cu numere arabe, la fel si subpunctele capitolelor. Astfel, pentru un subcapitol al capitolului 1 avem formula 1.1, iar pentru un subpunct al acelui subcapitol se foloseste formula 1.1.1. Numerotarea paginilor se face tot cu numere arabe in partea centrala din josul paginii.

Toate aceste informatii sunt doar o parte din ceea ce profesorul coordonator trebuie sa explice studentului, motiv pentru care, in lipsa unui profesor coordonator cu adevarat preocupat, licenta la comanda devine uneori singura optiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.