Cartea Orasul Bantuit va fi re lansata in 2013

In anul 2013 editurile romanesti de carti sf ne pregatesc mai multe surprize incantatoare. Una dintre aceste surprize este re tiparirea volumului Orasul Bantuit, a lui Stephen King, carte ce va fi lansata de Nemira in Jan 2013.

Cartea a mai fost lansata în limba româna cu denumirea Orașul Bântuit de Nemira în două ediții: prima editie în anul 1997 (inițial publicata în 3 volume) și a doua oara în anul 2004 (publicata în doua volume: primul volum de 504 pagini și al doilea volum de 704 pagini).

Pentru cei, putini probabil, care nu au auzit de el, Stephen King (nascut pe 21 septembrie 1947) este un scriitor  nord american faimos prin lucrarile sale sf horror, ele fiind ecranizate aproximativ în totalitate pe micul sau marele ecran. A scris câteva romane si sub pseudonimul Richard Bachman.

Stephen King a primit în 2003 medalia Fundației Naționale de Carte din SUA pentru o Contribuție Excepțională la Literatura Americană. Cartile lui Stephen King sunt structurate in general în jurul unui personaj modest, cum ar fi o familie de situatie medie, un copil, sau in multe cazuri un scriitor, care sunt prinsi în intamplari supranaturale și circumstanțe extraordinare, intinse pe parcursul povestirii.

Volumul exprima actiunile a șapte personaje din localitatea Derry din statul Maine, SUA, în timp ce narațiunea alternează între două perioade de timp distincte.

Orașul bântuit  este un volum sf de groază, publicat intaia oara în anul 1986. Este unul dintre cele mai vaste romane ale sale, depășind o mie de pagini. Considerat unul dintre cele mai viscerale și grafice carti ale sale, Orasul Bantuit aduce în atentie subiecte care vor reprezenta stilul romancierului Stephen King: puterea memoriei, puterea unui grup unit, trauma unei copilării și urâțenia din spatele unei frumuseți, totul întregit într-un oraș mic, clișeu folosit doar de fațadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.