Despre rolul si importanta manualelor scolare

Carol Ann Tomlinson spunea ca „Sarcina esentiala a scolilor este de a maximiza capacitatea fiecarui elev”. Astazi insa, manualele scolare, materialele pentru invatare, sistemul de invatamant par ca nu respecta aceste directii, ci dirijeaza toata energia doar pe acumularea de cunostiinte. Care sunt insa cu adevarat scopurile principale ale scolii si ale materialelor scolare? Vom intelege la finalul acestui material. Pentru manuale scolare, intra aici.

manuale scolare

Pentru a-si dezvolta intreg potentialul, pentru a li se asigura sansa egala de a primi o educatie superioara, elevii iau parte in procesul scolar. Cartile folosite in clasa, caietele, suporturile de curs, alaturi de munca profesorilor sau a invatatorilor, au trei roluri principale:

– Impactul intelectual al scolii – foarte adesea elevii nu inteleg cat e de importanta scoala, insa importanta educatiei e destul de clara. Antrenarea mintii umane nu e completa fara educatie; ea ii spune omului cum sa gandeasca si cum sa ia decizii. Astfel omul primeste informatii din lumea exterioara, face cunostinta cu trecutul si primeste informatii legat de prezentul in care traieste. Invatarea e ca ridicarea unor ziduri, cladind pe ce ai primit deja. Daca se sare peste ceva, devine foarte dificil sa ajungi in varf.
– De a produce buni cetateni: educarea prin acumularea de informatii nu este singurul scop al scolii. Scolile de succes trebuie sa vorbeasca despre cultura civica, sa aprecieze actele de buni cetateni si sa promoveze un caracter bun. Scotand in evidenta faptele bune ale celor mici, recunoscandu-le in fata clasei sau scolii, se dezvolta un puternic simt civic.
– Aptitudini sociale – de la o varsta frageda copii trebuie sa fie invatati sa imparta cu altii si sa fie atenti la sentimentele celor din jur. Ei trebuie sa inteleaga rolul si tipurile de emotii, despre comportament si consecintele actiunilor lor. A fi in stare sa interactionezi social si sa ai relatii sanatoase reprezinta o parte importanta a vietii. Lucrul acesta e valabil atat in clasa cat si in lumea tot mai diversa, de afara.

Pentru a investi corect in educatia copiilor tai, alege manualele scolare potrivite varstei, clasei sau nevoilor acestora. Gasesti sute de manuale scolare in oferta Pravaliacucarti.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.