Magazinele online au capatat o amploare extraordinara, atat in lume cat si in Romania si din ce in ce mai multi oameni isi fac diverse cumparaturi in acest mediu virtual. Avantajele sunt evidente si le stie fiecare utilizator de internet: nu mai bati drumul la pas, o zi intreaga prin magazine, pentru a gasi produsul perfect, poti afla parerile altor utilizatori din confortul propriului birou si de multe ori gasesti cea buna varianta, deoarece stii exact unde sa cauti.
Odata cu inmultirea magazinelor, cautatul unui produs a devenit din ce in ce mai complex. Evident, in momentul in care te-ai hotarat ce vrei sa cumperi, vei dori cea mai ieftina varianta a produsului preferat. Ai 2 optiuni:
– Il cauti pe google si iei la puricat fiecare magazin in parte, pana gasesti cea mai ieftina varianta;
– Folosesti un instrument pentru a compara preturi, care cauta automat in toate magazinele pe care le are in baza de date.
Un astfel de comparator de preturi este excelent, atat pentru potentialul cumparator, cat si pentru cel care vinde.
Daca pentru cumparator, avantajele sunt evidente, pentru vanzator, un comparator de preturi poate sa aiba atat plusuri cat si minusuri. Daca ai un magazin online, trebuie sa analizezi cu atentie comparatoarele in care iti inscrii magazinul. Un comparator bun are urmatoarele avantaje:
– Iti aduce numerosi vizitatori bine targetati, interesati direct de produsele tale;Iti scoate in evidenta cele mai bune oferte si tot ceea ce te diferentiaza de concurenta;
– Punand toate magazinele concurente pe aceeasi pagina, te face sa gasesti solutii pentru a fi mai bun;
– In general, este gratuit. Nu trebuie sa platesti pentru a aparea intr-un comparator de preturi. In cel mai rau caz, singurul mod in care ar putea sa te taxeze, ar fi sa ceara un comision pentru vanzarile generate, insa acest lucru nu poate fi decat unul bun pentru magazin, deoarece garanteaza vanzari.
Unul din aceste comparatoare, este Peliti.ro. Aparut in 2011, acesta a reusit sa se extinda in 16 tari din toata lumea si se diferentiaza de restul concurentei deoarece beneficiaza de inregistrare magazin absolut gratuita iar rezultatele sunt ordonate dupa relevanta cuvintelor cheie, fara sa fie influentate de contributia adusa de magazine, care dupa cum am precizat, nu exista.
Evident, orice parte buna are si partile ei proaste. Exista si mici dezavantaje ale acestor comparatoare, in cazul in care nu sunt facute bine.
– Daca produsele si descrierile produselor sunt copiate automat de pe site-ul tau, e posibil ca motoarele de cautare sa il vada ca fiind continut duplicat, lucru pe care nu il agreeaza;
– In cazul in care concurenta are oferte mai bune pentru aceleasi produse pe care le oferi si tu, sunt sanse ca persoana ce cumpara sa il aleaga pe el.
Per total insa, comparatoarele de preturi sunt variante foarte bune pentru promovare, mai ales daca e vorba de magazine online aflate la inceput de drum.