5 Pasi pentru cresterea eficientei dupa team building

team building

De foarte multe ori, credem ca responsabilitatea pentru inchegarea unui anumit colectiv, a unui anume grup sau a unei echipe tine in cea mai mare masura doar de aportul adus de programele de team building. Lucru foarte adevarat – prin configurarea unor astfel de sesiuni, fie indoor, fie outdoor, se pot obtine rezultate foarte bune. Insa munca ce trebuie desfasurata de catre liderii respectivei organizatii, echipe sau firme nu trebuie sa se incheie la capatul a celor cateva zile de team building, dupa cum vom vedea si in randurile urmatoare, unde vom prezenta cateva puncte ale unui sistem ce poate fi dezvoltat ulterior. Vezi detalii aici si descopera metodele de lucru prin care poti sa configurezi un astfel de curs, in diferite locatii din tara, la variate oferte.

Experientele a numerosi conducatori, din variate domenii, arata cum anumite directii trebuie sa fie urmate pentru o eficienta cat mai mare a echipei aflate in subordine. Astfel, se enunta puncte precum excelenta, succes, concentrare, unitate si directie. Haideti sa le privim pe rand:

– Unitate – pentru obtinerea acestui lucru, trebuie sa comunica des si cu claritate. Fiecare din echipa trebuie sa isi cunoasca scopul si rolul. Acest lucru va da la o parte confuzia si eforturile inutile, ajuntand la tranzitiile usoare.  Tocmai de aceea, e recomandat sa luam oameni noi in echipa (cand e necesar), ce sa se incadreze in acest tipar – fiind potriviti pentru a lucra in echipa deja existenta.

– Concentrare – focusul echipei este un punct critic! Cere echipei tale sa isi defineasca scopul si tintele, cat de repede posibil. O data ce acestea sunt clarificate, fiecare decizie pe care o iei trebuie sa fie bazata pe ideea „ma face sa ma apropiu mai mult de scop?”. Concentrarea te ajuta sa ramai pe drumul corect, iti reduce costurile si economiseste timp.

– Excelenta – poti sa fii pur si simplu bun sau poti fii incredibil. Daca vrei sa fii exceptional, pune standarde inalte pentru tine si cauta metode de a le masura. Apoi, in mod evident, trebuie sa verifici respectarea acestor standarde. Inspira-te si din puncta altora, din succesele altor oameni de afaceri ce sunt mereu in fata competitorilor.

– Directie – ca si lideri eficienti, puteti profita de programul de team building in cate moduri doriti. Totusi nu uitati ca misiunea continua – grupul trebuie dirijat in directia corecta, in mod constant. Liderii buni ghideaza, nu fac micromanagement. Aloca sarcini, lasand ca echipa sa adune experienta pretioasa prin urmarirea scopului stabilit. Esti acolo ca sa sfatuiesti, sa ajuti lumea sa ramana pe traseul corect.

– Succes –  cu siguranta nu va avea loc pur si simplu peste noapte; e greu sa ramai la fel de focusat pe echipa, in continuu. Insa cu efort sustinut, cu o dorinta constanta pentru succes, unitate, directie si excelenta, iti va fi mult mai usor.

Bineinteles, lista nu se incheie aici – orice oportunitate, orice deschidere poate fi transformata intr-un pas nou, suplimentar, ce poate sa ajute echipa in a-si atinge scopurile. Daca esti la inceput de drum ori in dificultate cu firma, echipa sportiva sau organizatia ta, ia in calcul ofertele de team building prin Vertical Adventure Romania si descopera beneficiile acestor programe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.