Cum poti angaja persoanele potrivite pentru firma ta?

Daca vrei sa te asiguri de succesul firmei pe care o conduci, este extrem de important, esential chiar, sa angajezi persoanele potrivite. Din acest motiv, procesul de recrutare este crucial.

Care sunt cele mai bune sfaturi de care trebuie sa tii cont?

Evalueaza cultura firmei tale. Pentru a recruta cel mai bun candidat, este foarte important sa stii care sunt nevoile firmei tale. Care este misiunea sa? Care ii sunt valorile? Ce tip de persoane i se potrivesc? Care este mentaliattea pe care o privilegiezi? Examineza potentialii clienti cu aceste perspective si incearca sa vezi si perosoanele « din afara cutiei ».

Redacteaza o fisa a postului sau o descriere cat mai detaliata. Daca nu ai o idee clara cu privire la ce ar trebui sa faca noii tai angajati, in acest caz, nu ai cum sa angajezi persoana potrivita. Creeaza o descriere cat mai detaliata, dar si o fisa a postului care sa reflecte cat mai bine responsabiltatile, competentele si experienta necesara.

Si atunci cand persoanele vin la interviu trebuie sa te asiguri ca le comunici lcar nevoile, dorintele si exigentele.

Trebuie sa pregatesti un interviu cat mai bine structurat. Ai nevoie deci de o fisa de evaluare care iti va permite sa notezi si sa compari performantele candidatilor in functie de anumite criterii.

Foloseste mai ales tehnicile axate pe comportament. De exemplu, cere-le candidatilor sa povesteasca felul in care s-au descurcat in anumite siutatii criza sau care i-au pus la grea incercare. Performantele trecute stau cel ma adesea la baza unor performante viitoare.

Priveste dincolo de CV. Candidatii care ti se par cei mai calificati pentru post nu sunt neaparat cei mai buni. Afla care le sunt interesele, ambitiile sau prioritatile.

Atunci cand ai recrutat cei mai buni candidati, cel mai binr ar fi sa incerci sa ii integrezi la tine in echipa. Adeziunea lor trebuie sa fie deplina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.