Planuieste-ti o cariera de succes

Un plan de cariera te poate ajuta sa iti stabilesti obiectivele, si in functie de abilitatile si interesele tale, ce job ti se potriveste cel mai bine, precum si pregatirea de care ai nevoie pentru a-ti dezvolta aceste abilitati. Acesta este startul de care ai nevoie in drumul catre o cariera de succes.

Bine, dar cum pornesti pe acest drum? Primul pas este luarea unei decizii ferme: decizia de a te dezvolta personal si profesional. Fiecare experienta aduce o imbunatatire, uneori mare, de multe ori mica, dar este un pas in directia corecta.

De asemenea, orice greseala reprezinta o oportunitate de a invata. Si orice problema cu care te poti confrunta este o sansa de a aplica ceea ce ai invatat. Tot ce trebuie este un prim pas hotarat. Cand ai facut acest prim pas, poti face un altul, progresand constant in vederea dezvoltarii profesionale.

Apeland la planul de cariera, poti sa te concentrezi mai usor pe ceea ce vrei sa faci, precum si ce ai de facut ca sa ajungi in punctul dorit. Astfel, cand vei fi pregatit sa iti scrii CV-ul si vei merge la interviuri, in primul rand, te vei cunoaste  pe tine mai bine in momentul discutiilor cu potentialii angajatori.

1.Stabileste-ti obiectivul in cariera si concentreaza-te pe posibilitatile care se pliaza pe acesta.  In acest sens, un obiectiv poate fi un anumit job- doctor sau profesor- sau un anumit domeniu de activitate –medicina sau educatie.

Un obiectiv in cariera nu iti va limita posibilitatile, ci dimpotriva va duce la deschiderea  unor noi oportunitati, la care nu te-ai fi gandit fara acest suport.  Sunt mai multe posibiltati pentru cariera aleasa. Ramanand la exemplul de mai devreme, daca obiectivul tau este o cariera in medicina, poti fi cercetator, asistent sau doctor.

Stabilirea unui obiectiv in cariera te poate ghida in mai multe dintre alegerile din viata ta.

2. Determina care sunt elementele de care ai nevoie in alegerea facuta. Urmatorul pas este sa te interesezi  care sunt scolile care iti pot oferi training-ul de care ai nevoie.  O alta etapa in planul de cariera este sa stabilesti tipul de experienta care iti poate aduce succesul in cariera. Ia in calcul un internship care poate fi o modalitate buna de a castiga experienta in domeniul tau de activitate.

3. Scrie-ti planul de cariera. Nu exista un plan standard, dar e bine sa iti notezi obiectivul in cariera, reponsabiltatile, abiliitatile si interesele  tale si planul pe care il vei urma in atingerea obiectivelor.  Acesta va actiona ca un reminder constant si poate fi un catalizator pentru productivitatea si perseverenta in plan profesional.

O cariera de succes se obtine cu multa munca dar si cu un plan de cariera bine pus la punct si mai ales aplicat. Se spune ca diferenta dintre un job si o cariera de succes este diferenta dintre 40 de ore de munca pe saptamana si 60 de ore de munca.

Autor: Catalog – Cursuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.