De ce sunt tinerii fascinati de zombie

Zombii inseamna in acest moment in lumea productiilor artistice ceea ce au reprezentat vampirii acum trei sau patru ani, cand seria Twilight, care are drept personaj principal un vampir, aduna sute de milioane de dolari la Box Office si devenea subiect de isterie printre tineri, ma rog, ca sa fim mai exacti, printre adolescente si fete tinere si foarte tinere. Acum s-a inversat roata: baietii par ca sunt efectiv obsedati de zombie si cumpara aproape orice lucru ce include asa ceva. Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta serialul The Walking Dead, pe care il downloadam noi de pe diferite torente luni dimineata. Chiar daca povestea are mari lacune, fiind destul de asemanatoare in ultimul sezon cu cea a unei telenovele, serialul continua sa fie mega popular si vizionat, sefii de la Amc, postul care difuzeaza serialul, reinoind contractul si pentru al patrulea sezon, cel putin.

Pe langa acest serial, mai sunt multe jocuri cu zombie, care sunt la fel de populare. Generatia tanara in special adora sa stea in fata calculatorului si sa isi piarda timpul cu jocurile de acest gen. Nu stim daca pur si simplu asa sunt ei mai sadici sau doar e o moda sa ucizi zombii, insa stim ca lucrul asta se intampla foarte des. Daca am sta sa analizam de ce anume sunt tinerii contemporani atat de fascinati de zombie, atunci probabil ca motivele gasite s-ar axa pe urmatoarele subiecte: interesul in apocalipsa, in organismele decedate dar care inca mai pot misca si nu in ultimul rand, placerea de a fi ingrozit si de a simti teama.

Poate parea ciudat ca cineva sa fie interesate de topicuri atat de macabre sau de lucruri de care in mod normal noi ar trebui sa fugim sau pe care ar trebui sa le evitam, dar daca ai sti niste chestii de baza din psihologie, ti-ai dat seama ca acest intreg proces functioneaza exact invers fata de cum te-ai astepta in mod normal: cu cat iti este mai frica de un lucru si il dispretuiesti, cu atat vrei sa fii mai mult in preajma lui si sa afli mai multe lucruri despre el. Pentru ca te fascineaza. Exact asta se intampla si in relatia dintre acesti tineri moderni si zombii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.