Copiii si jocurile create special pentru ei

Copiii, de la varste mici, sunt fascinati de jocurile pe calculator, iar acestea, de la cele mai simple, la cele mai complicate, se bucura pe piata de un succes imens. Desi parintii nu sunt in total de acord cu petrecerea unui timp indelungat de catre copii in fata calculatorului (spunand ca aceasta creaza o dependenta nociva), acestia pierd intotdeauna in batalia cu jocurile.

Jocurile pentru copii sunt de o mare diversitate. Coloratul se numara printre primele jocuri accesate de copiii de o varsta mai mica care iti dezvolta imaginatia, recunoasterea diferitelor forme si a culorilor, fapt care te ajuta sa iti dezvolti dexteritatea, aranjatul pieselor de puzzle pentru a crea o imagine completa, imbracatul diferitelor animale. Jocurile de fotbal, atat de mult indragite de baieti, ajuta la formarea unei echipe si a unei strategii de joc, cursa matematicii, cand masina ta inainteaza doar daca raspunzi corect la un calcul matematic, curse de masini, construire prin adaugare. Toate aceste jocuri, te ajuta sa iti dezvolti abilitati precum atentia distributive, indemanarea, rapiditatea. Te ajuta sa ai rabdare pentru ca uneori nu reusesti dintr-o incercare sa iti atingi obiectivul urmarit, ci doar dupa operatii succesive. Te invata sa te feresti de personajele negative si sa treci de diferitele obstacole, care nu te lasa sa termini jocul, insa la sfarsit, tenacitatea iti e raspandita printr-un bonus.

Jocurile pentru copiii mai mici sunt amuzante si cu siguranta ei le prefera. Unele jocuri pentru copii, sunt pe o grafica veche, exact ca celebrele jocuri pe televizor. La inceput erau simple, insa intre timp au devenit complexe si folosesc cele mai recente descoperiri tehnologice.

Copiii mai mari, cauta jocurile pe calculator cele mai noi mai haioase. Ei prefera jocurile de actiune, jocuri fascinante si pline de suspans, jocurile pentru intelect, jocurile pentru testarea cunostintelor, care iti perfectioneaza rapiditatea si reflexele. Dupa lectii, dupa o zi de scoala, copiii cauta relaxarea in fata calculatorului; acesta fiind si scopul acestor jocuri sa relaxeze si copiii sa revina.

In prezent, jocurile se pot juca online, sau impreuna cu prietenii, ajutand astfel si la dezvoltarea relatiilor dintre copii, acestia povestind si impartasind intre ei bucuria jocului.

Desi sunt jocuri pentru copii, multe dintre ele sunt preferate si jucate chiar si de adultii care incearca sa se relaxeze in zilele plictisitoare de la birou, sau acasa in timpul liber.

La adresa acestor jocuri, am multe cuvinte de lauda, pentru ca te ajuta sa te deconectezi de la problemele de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.