Importanta jocurilor in viata copiilor

Jocurile pentru copii sunt foarte importante in viata lor. De jocuri, depinde dezvoltarea copiilor, acesta fiind primul stadiu de invatare si activitate creatoare. Copilul dobandeste cu ajutorul jocului capacitati noi. El isi dezvolta spiritul de observatie, atentia, memoria, gandirea. Jocul are rol si in relaxarea acestuia. Este o metoda de cunoastere, a lucrurilor care il inconjoara, de explorare. Cu ajutorul jocurilor, copiii isi exerseaza unele calitati precum capacitatea de a rezolva unele probleme, creativitatea, curiozitatea. Odata cu schimbarea varstei copilului, se schimba si stilul de joaca, acesta devine mai complex.
Jocurile pentru copii sunt distractive, amuzante si pot fi jucate online. Le gasesti aici intr-o mare varietate, fiind cele mai simple si frumoase. Fotografiile sugestive si prezentarea grafica deosebita, ii ademestesc pe copii intr-o lume magica, doar a lor. Jocurile cu masini, jocurile binecunoscute cu Mario, jocurile de curse, jocurile cu motociclete, jocurile de parcat masini, jocurile cu trenuri, jocurile cu tractoare, jocurile cu zombi, jocurile cu impuscaturi, jocurile cu dinozauri, jocurile cu barbie ne farmeca anii copilariei.
Jocurile pentru copii mai mari, se gasesc intr-o gama la fel de variata si sunt jocurile de actiune, jocurile de fotbal, jocurile de gatit, jocurile de imbracat, jocuri de logica, etc. Copilaria este un univers aparte. Copiii, in majoritatea timpului lor se joaca. Putem spune ca jocul munca celor mici.
Jocurile pentru copii au si un caracter social, pentru ca in timpul jocului, pot interactiona cu alti copii. Jocul este mai intens la varsta copilariei si este benefic pentru ca iti dezvolta imaginatia, simtul de orientare, te ajuta sa iei decizii, sa rezolvi situatii. In joc, poti chiar sa iti impui un stil personal, cu ajutorul ingenuozitatii, spontanitatii, inteligentei si talentului. Copiii, in joc, se pot transforma in tot felul de personaje indragite lor si au posibilitatea sa experimenteze tot felul de intamplari noi. Jocurile sunt relaxante si reprezinta una dintre cele mai importante metode de educare a copiilor.
Desi parintii spun ca timpul mare petrecut in fata calculatorului, in pozitii statice, are o influenta negativa asupra celor mici, jocurile online sunt iubite cu disperare de copii. Parintii au dreptate, deoarece, din cauza pasiunii pentru jocurile pe calculator, copiii nu mai au obisnuinta sportului, care este foarte indicat pentru ei, nu mai alearga, nu se mai harjonesc, nu se mai fugaresc.
Jocurile pentru copii pe calculator, trebuie folosite pentru a invinge plictiseala, pentru a se relaxa si nu pentru a deveni un mod de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.