Mario, eroul online al copiilor

Mario, personaj creat de firma Nintendo, al carei si mascota este,  a  devenit  un personaj foarte indragit de copii.
Cine este de fapt Mario? Este un instalator italian, mustacios ,care traieste in Regatul Ciupercilor. Imbracat intr-un tricoul rosu si o salopeta albastra, el trebuie sa indeplineasca  o serie de misiuni.
Nintendo a creat o serie de jocuri cu Mario, care a incantat milioane de copii. Printre cele mai reusite sunt: Dr. Mario, Mario Party, Mario Kart, Mario Tennis, Mario Golf, Paper Mario, Mario & Luigi, Mario Vs. Donkey Kong. Alaturi de Mario, de multe ori apare si fratele sau Luigi.Singurele diferente între cei doi, pe lânga înaltime, sunt si culoarea hainelor dar si literele de pe sapca M respectiv L.
Initial, ideea jocului era ca Mario sa sara si sa colecteze puncte, evitand micii monstrii care vin sa-l atace.
In zilele noastre dezvoltatorii web creaza luna de luna diferite jocuri flash cu Mario, din diverse domenii, cum ar fi jocuri cu masini, shooter, sportive sau ,,gaseste diferenta”. Jocurile sunt extrem de amuzante si constituie o adevarat  provocare pentru cei mici, care petrec ore in sir la calculator  sa termine misiunile.
In jocuri , de multe ori apare fratele sau Luigi, dar si alte personaje celebre cum ar fi Sonic. Jocuri cu Sonic si  Mario sunt preferate in general de fete, conform statisticilor.  Super Mario Bros.,a intrat în Cartea Recordurilor, cu onoarea de cel mai vândut video game din toate timpurile. Variantele online sunt numeroase si foarte bine realizate. Pot fi regasite in multe situri cu jocuri mario in toate limbile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.