Culturismul reprezinta o modalitate excelenta de a-ti imbunatati conditia fizica, alaturi de un regim alimentar adecvat bineinteles. Insa, daca esti debutant, lucrurile se pot complica.
In acest articol va vom oferi cateva sfaturi de luat in seama dar si greselile pe care trebuie sa le eviti daca esti debutant.
Fixeaza obiective realiste. A avea un plan bine pus la punct inainte de a te apuca de culturism este crucial pentru culturistul debutant. Un antrenament intensiv te va duce intr-adevar departe insa, daca te antrenezi in mod inteligent vei merge si mai departe. Va trebui sa decizi ceea ce vrei sa realizezi si cand vrei sa realizezi acele lucruri. Trebuie sa fii realist, nu poti ajunge intr-o luna de antrenament sa arati ca si Schwarzenegger.
Urmareste progresul. Cum ai putea sa determini daca esti pe calea cea buna daca nu stii de unde sa pornesti si ce ai de facut? Fa masuratori, masoara-ti talia, pieptul, bratele, cantareste-te, pentru a putea sa iti inregistrezi progresul intr-un mod cat mai eficient. In momentul in care iti masori masa musculara si realizezi ca dupa o luna -doua se vad deja progresele, acest lucru nu va face decat sa iti alimenteze motivatia de a continua.
Numara caloriile. In perioada inregistrarii progresului efectuat, trebuie sa urmaresti in egala masura numarul caloriilor ingerate dar si numarul caloriilor arse. In functie de punctul de plecare, va trebui sa te concentrezi asupra constructiei masei musculare sau pe arderea de grasimi. In ambele cazuri este important sa stii cate calorii consumi sau arzi pentru a putea crea un deficit caloric (sa arzi mai multe calorii decat consumi) sau un surplus caloric ( sa mananci mai mult decat arzi).
Numarul de proteine este in egala masura important. Regimul alimentar ideal pentru un culturist contine proteine, sunt cele mai importante. Drept urmare, un aport ridicat de proteine ar trebui sa fie prioritar.